U13 zvítězili v Lipníku

 V neděli 20. 1. 2019 se olomoucký tým kategorie U13 vydal na venkovní dvojzápas do Lipníka nad Bečvou. Na cestu vyrazilo 14 borců a čekala na ně nově postavená sportovní hala. Svoji premiérovou pozici headcoache si odbyl, jinak asistent, tréňa Filip Koukol a hned mu chlapci připsali dvě stobodové výhry.

Úvod prvního zápasu jsme s papírově slabším soupeřem nepodcenili a bodová šňůra 12:0 byla přerušena soupeřem až po 4 minutách zápasu. Ve druhé čtvrtině byl kladen důraz na zvýšení agresivity v obraně, a to zejména zavírat možnost první přihrávky při vyhazovaní. Díky tomu se nám dařilo skórovat rychle po ziscích ze špatné rozehrávky soupeře. Třetí čtvrtina se nesla v podobném duchu jako druhá, ve čtvrté však přišlo lehké polevení od našich svěřenců i díky plnému prostřídání hráčů, což dalo možnost domácímu kanonýrovi Lukáši Obloukovi (22 bodů) završit jeho velmi solidní výkon.

BK Lipník – SK UP BCM Olomouc 39:101 (6:20, 12:46, 23:79)
Čank 18, Flaks, Selucký 12, Kráčmar 11-2/1, Ševčík 9-4/1, Kaštil, Pazdera 8, Krátký 7, 1×3, Vojtko 6, Broda 4, Jašek (premiérové body), Strebkov a Viravec 2, Kalita 0.

Do druhého zápasu jsme nevstoupili zodpovědně a dlouho se trápili. Soupeř na nás nečekal a my jen v obraně ustupovali. Rychlý timeout první formaci probudil a to tak, že jsme soupeře nepustili za polovinu hřiště. Ve druhé čtvrtině už tolik soupeř nevzdoroval a správné vybíhání po stranách po zisku míče otevíralo možnost rychlých protiútoků, které se dařilo zakončovat! Ve třetí a čtvrté čtvrtině se hra otevřela a chlapci se nebáli si vyzkoušet nové věci jako zakončování z podběhu koše, otevřená střelba za trojkovou čárou a nejhezčí akce dne – přihrávka za zády Metyho Pazdery v protiútoku 2na1.

BK Lipník – SK UP Olomouc 33:100 (9:31, 18:54, 22:82)
Kaštil 19-1/1, Čank 16-4/2, Flaks 16, Pazdera 14-2/2, Ševčík 10-3/2, Kráčmar 7-1/1, Vojtko 6, Broda,  Selucký 4, Krátký, Strebkov 2, Jašek, Kalita a Viravec  0.

Dvě výhry a až na začátek druhého zápasu dominantní výkon. Přesto se tam stále objevovalo občasné vyběhnutí do protiútoku středem, nehlídání si hráče v obraně při dlouhém baseball-passu a skoro neviditelné bylo braní na záda při obranném doskoku.

Vyzdvihl bych individuální výkony Metyho Pazdery, který kromě bodového přínosu a zodpovědné obrany nechal po prvním zápase na hřišti plíce, Miki Čank se uvedl kvalitním stabilním výkonem jak v útoku, tak v obraně, ale překvapením byli i Vašón Krátký, co by tříbodový snajpr a jeden z novějších členů kádru Adam Jašek, který zaznamenal své první body! Pochvalu si však zaslouží celý tým za kompaktní, disciplinovaný výkon.

Na závěr je potřeba poděkovat soupeři za odehrané zápasy v duchu fair-play a také rodičům, kteří přijeli podpořit a zafandit a neodmyslitelně jsou součástí dnešního úspěchu.