U13 zvítězili v Kroměříži

 V sobotu 24. 11. jsme v rámci dalšího kola Středomoravského přeboru zavítali do Kroměříže. Sehráli jsme zde odpolední dvojičku s nám dobře známým soupeřem. Ač se obě vítězství nerodila snadno, odvážíme si z „Hanáckých Athén“ čtyři body.

První utkání jsme na naše poměry nezahájili zle. Vysoká efektivita v útoku a rychlý přechod nám proti lepší pětce domácích vynesli po první čtvrtině pětibodové vedení. I sudá pětka pokračovala v dobře nastaveném tempu, nenechala soupeře dýchat v obraně a byla schopná mnohokrát na útočném doskoku vytvořit druhou či třetí šanci k úspěšnému zakončení. Do poločasu jsme šli se skóre 19:37, ale soupeř se rozhodně nehodlal lehce vzdát. Mírné polevení z naší strany ve třetí kvartě, zejména pak zpomalování protiútoku či střelecká úspěšnost, dovolila soupeři stáhnout kus z našeho náskoku. Ve čtvrté periodě, jsme po zážehu rozběhli motory a v obraně válcovali soupeře. Tlak v obraně a týmové žití utkáním byly tak velké, že i střídačka v místní hale neunesla nápor síly hostů a umožnila klukům vyzkoušet si na milisekundu stav bez tíže, než se tvrdě zřítila k zemi. Naštěstí se až na pár odřenin, nikomu nic nestalo a utkání jsme tak mohli dovršit do vítězného konce v poměru 37:68.

Slavia Kroměříž – SK UP BCM Olomouc   37:68 (13:18, 19:37, 31:45)                                       TH: 10/30

Selucký 12b – 2/6, Pazdera 8b – 0/2, Flaks 7b – 1/1, Kráčmar 6b – 2/4, Kaštil 6b – 2/9, Očenášek 6b, Broda 5b – 1×3, Bouzek 4b, Ševčík 4b, Čank 3b – 1/2, Vojtko 2b – 0/2, Němec 1b – 1/2, Strebkov 1b – 1/1, Kalita, Krátký.

 

I přes vysoký rozdíl ve skóre jsme věděli, že nás v druhém utkání nečeká nic jednoduchého. Jak jsme se mohli přesvědčit loni, kdy nás po desetibodové výhře dokázal soupeř zaskočit a porazit doma o bod. Začátek napovídal vyrovnanému průběhu. Clony domácích, bojovnost a jejich vyšší efektivita, společně s naší nepozorností přispěli k tomu, že po první čtvrtině na tabuli svítilo 15:13 pro domácí. Druhá pětka vývoj utkání otočila, zrychlila vybíhání do protiútoku a proměnila lehké koše. Po změně stran jsme náskok krok po kroku navyšovali, ale soupeř se nepustil zadarmo. Stále se držel relativně na dostřel a svou technickou vybaveností nám činil problémy. Nicméně…, náš dravý, poctivý a běhavý minibasketbal a vysoké tempo zápasu způsobilo, že soupeř začal pomalu fyzicky nestíhat. Kroměříž jsme přeběhali. V poslední čtvrtině, kdy už z naší strany velmi slušně alternovala lavička, jsme výbornou obranou nedovolili soupeři ani bod a odvezli si z Kromclu dvě cenná vítězství.

g. 2: Slavia Kroměříž – SK UP BCM Olomouc   32:72 (15:13, 22:32, 30:49)                                        TH: 13/28

Kaštil 14b – 2/3, Selucký 10b – 2/4, Bouzek 9b, Čank 8b – 0/2, Pazdera 6b – 0/2, Kráčmar 6b – 0/2, Broda 5b, Ševčík 5b – 3/6, Flaks 4b – 2/2, Očenášek 3b – 1/2, Krátký 1b – 1/2, Němec 1b – 1/2, Kalita, Strebkov, Vojtko.

Je velmi těžké jmenovat v takovém to utkání, jelikož všichni kluci podali stoprocentní výkon, odjezdili utkání a zaslouží si pochvalu. Vypíchnout lze výkon Mikyho Čanka, zejména ve druhém utkání kdy vstřelil 8 bodů v řadě a pomohl střelecky převážit misky vah na naši stranu. Bodově se prosadili i Pavel Kaštil s Ríšou Seluckým. Dobře jim úspěšně sekundovali i Tom Flaks a střeleckou formu nacházející Martin Bouzek. Nahecovaný Karlos Očenášek ze začátku prvního špílu vzal otěže zodpovědnosti do svých rukou a sám si vybral na obranu lepšího hráče domácích! V obraně velice dobře pracovali i Martinové Kráčmar s Vojtkem. A poslední dvouminutovku na place dobře vybalancoval předchozí výkon i Honza Broda, který zaznamenal naší první úspěšnou trojku v zápase. Nelze opomenout ani naše náhradníky, kteří tentokráte zůstali doma, ale i díky nim se neustále zlepšujeme.

Celkově pak jde z utkání dobrý pocit i s ohledem na to, že pár let zpátky jsme dostávali od kroměřížských pořádný világoš. Dostáváme se na čelo tabulky, naší né tolik konkurence schopné oblasti, která ve srovnání s celky východněji tápe. A proto se držme nohama na zemi a pokorně pracujme dál, těžší soupeři rozhodně letos přijdou a tam už to budou utkání o něčem jiném!