Boj o postup ze skupiny

  V sobotu jsme odehráli utkání s týmem BK NH Ostrava. Na jejich půdě jsme prohráli rozdílem 4 bodů a doma jsme jim to chtěli vrátit.
Bylo to pro náš klíčové utkání v boji o postup ze skupiny C celostátní ligy. Citelně nám scházeli Jakub Waclawek a Jakub Nosek.

Opět jsme začali velmi nervozním výkonem a nepohlídali si v závěru 1. čtvrtiny jejich dva stěžejní hráče, kteří se trefili dvakrát za tři body a poslali Ostravu do 5 bodového vedení (15:20).
2. čtvrtina naopak patřila nám, soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a v závěru jsme šli šňůrou 10:0 do vedení. Výsledek v poločase byl 35:26.
U soupeře si obnovil zranění jejich klíčový hráč Štěpán Svoboda a utkání nedohrál.
Důležitá pro nás byla třetí čtvrtina, kterou otevřel Uličný dvěma trefami za tři body. Probral se i Rochovanský, který se v útoku zatím trápil.
Poslední čtvrtina už byla vyrovnaná a náš náskok dostatečný.

SK UP BCM Olomouc – BK NH Ostrava 77:61

Uličný 20, Kalabis 17, Rochovanský 15, Kučera 10, Sláma 7, Homola 3, Palička 3, Řezníček 2, Pavlovič 0.

V neděli proti vedoucímu týmu skupiny Opavě, jsme chtěli překvapit a pokračovat v dobrém výkonu ze soboty. V prvním kole jsme v Opavě vysoko prohráli (105:66).
Realita však byla jiná. Soupeř nás jednoznačně  v 1.čtvrtině přehrál o 15 bodů. Do poločasu jsme něco z jejich náskoku stáhli, ale nesoustředěný výkon, plný chyb stačil pouze na poločasový výsledek 35:46.
3. čtvrtina opět patřila Opavě. Tento úsek hry jsme začali dobře a dostali se na rozdíl 4 bodů (45:49), ale to bylo z naší strany vše. Stáhnout náskok skvěle hrající Opavy nás stál moc sil a soupeř se během chvíle dostal opět do pohodlného náskoku.
Posledních 10 minut se už jen dohrávalo. Našim hráčům došel dech a Opava si utkání už jen pohlídala.

SK UP BCM Olomouc – BK Opava 65:79

Kučera 14, Kalabis 12, Rochovanský 12, Uličný 10, Palička 9, Sláma 4, Řezníček 2, Homola 2, Pavlovič 0, Miklenda 0, Sedlák 0.