Spravedlivá dělba se Zlínem. Kupka to dal dokupy.

 Velmi dobrý počet hráčů s doplněním našich mladších U10 za dohodnuté absence i nezodpovědně neomluvené, bohužel, byl nachystaný T: -60 v šatně a, velmi děkujeme, rodičovský pool ihned zafungoval skvěle. Bedňáci od Stounů šli naučeným sledem stavět pódium, další, klobouček paní Balcárkové a asistence Zuze Shy, se chopili nepopulárního, pro utkání však naprosto zásadního stolku s časomírou a zápisem.

Zlín přijel na naše poměry s lehce omezenou sestavou, ale i ta mu bohatě stačila na jednu výhru a celkově vyrovnanou partii. Jeden vyhranější rozehrávač s dobrým driblinkem a změnami směru a dva vysocí  hráči s mnohem lepším ovládáním míče než my nám dělali potíže a těžko je bylo bránit. Obě utkání pak rozhodovaly první a druhé čtvrtiny. První kvarta v G1 proti relativně slabší partě ševců byla trápená. Kropili jsme soupeřův koš jak páter svěcenou desítkami pokusů, jen třem se však podařilo propadnout síťkou, a 2.Q proti o něco silnějším soupeřům jsme dopadli jak sedláci u Waterloo.

Pro G2 jsme nastupující sestavy po dohodě s kolegou trenérem vyměnili, aby se na hřišti potkali všichni hráči, a…what a wonder, najednou to byl jiný pohled. Zda zafungovala energie poctivě dojezených svačinek, adaptace na prostor, kde běžně nehráváme, či zdravě nabuzená bojovnost „nedáme-jim-obě-zadarmo“, těžko říct, ale 1.Q kluci silnější Valachy nečekaně předčili a ve druhé periodě je za sebou nechali dokonce s nulou. Šlapalo se, běhalo se, a i naši bakteriálně čistí sterilové, co neskočí pro míč na zem, se přidali k bojujícímu hlavnímu proudu. Zlín vůbec nebyl špatný, další dvě čtvrtky dohrál vyrovnaně, ale nedokázal čelit našemu úvodnímu náporu.

Paťa Kupka už G1 držel bojovností a vloženou energií tým nad vodou, ale v tomto provedení sám. V G2 to rozbalil naplno a přelil víru a nadšení do ostatních. Jednoznačně Hráč utkání. Nechť mu toto ocenění pomůže se o něco opřít a vyhrabat ze spousty potíží, které jsou s ním spojeny. Velmi pěkně ho doplnili Mara Přindiš a Mates Šara. První skromným vystupováním a ohromnou spoustou práce v obraně na zlínském esu, který v G1 nebyl pod tlakem, druhý množstvím doskočených míčů a přímočarým směřováním ke koši. Rád bych napsal do koše, to však přijde až zvedne hlavu a dokáže si lépe pochránit míč. Dobře bylo, že se ke zmíněné trojici pak ústrojně přidali další hráči. Od některých se to už očekávalo (Nevrlý, Neduchal, Schindler), až po hvězdnou pěchotu, aniž bych to myslel zle. Každý dobrý zákrok a koš od nejposlednějšího hráče týmu nesmírně pomáhá tkát jemné předivo neuchopitelných veličin, teamwork a teamspirit, pocitu hrdosti a soudržnosti mezi členy týmu, který odděluje obyčejné týmy a šampióny.

Proto včera např. kredit Ševčíkovi a Strebko(vo)vi/U13 v Kroměříži, u nás třeba Balcárkovi, Jaškovi, Matějkovi a Mlčochovi. Kamenné pravidlo zní: Každý tým je tak silný, jak je silný poslední hráč na lavečce.

G1, UP-BCM Olomouc : SKB Zlín                                         20 : 26 (6:5, 1:12, 10:0, 3:9)

Body: Šaradín 7-TH 6/1, Matějka 4, Kupka 3-4/1, Přindiš 3-2/1, Nevrlý 2, Neduchal 1-2/1, Mlčoch 0-2/0, Balcárek, Daneček j.h., Gregor, Jašek, Matějka, Schindler, Šmérek a Štýbnar 0.

TH 16/4 = 25 %                        F- 4                  Trojky: …

G2, UP-BCM Olomouc : SKB Zlín                                         45 : 32 (12:9, 11:0, 15:11, 7:12)

Body: Nevrlý 8-4/0, Kupka 6-2/0, Mlčoch, Schindler 6, Matějka, Neduchal 4-2/0, Balcárek, Přindiš 4, Daneček j.h., Gregor, Šaradín 1-2/1, Jašek, Šmérek a Štýbnar 0.

TH 16/3 = 19 %                        F- 10                Trojky: …