U11 na turnaji v Přerově – už jsme to potřebovali

 Už jsme to potřebovali jako koza drbání. Aspoň trocha pohlazení ve světle loňských vysokých proher mimo dosah našeho chápání ve vyšší kategorii i zářijových nepříjemných, zato férových srovnání se svými vrstevníky (memento mori od Snakes Ova!),se kterými se v plné nahotě projevily naše nezralost a potíže s chováním a pozorností, bez nichž prostě učivo probírat a upevňovat nejde.

Díky Tomu nahoře a zejména ochotě přerovských trenérů Evy Filipové a Ivana Fašánka uspořádat turnaj za humny jsme si konečně trochu načechrali zvlhlá pírka, zahráli si pár utkání se soupeři naší úrovně a šáhli si i na nějaké to vítězství a brali druhé místo. Poděkování pořadatelům a rodičům za velmi rozumnou spolupráci.

Konečné pořadí: 1. TBS Přerov, 2. SKUP BCM Olomouc, 3. TJ Mohelnice, 4. Jiskra Kyjov

G1, TBS Přerov : SKUP BCM Olomouc                          78 : 34 (20:10, 18:12, 20:6, 20:6)

Body: Fiala, Neduchal 8, Trefil 6, Nevrlý 4-2/0, Dráč, Kupka, Schindler, Šaradín 2, Jašek 0-2/0, Balcárek, Matějka, Mlčoch, Šmérek, Štýbnar 0.                TH 4/0 = 0%

Velká těla soupeřů ještě mentálně ani váhově nezvládáme. Přes pomalý nástup a zjištění kde-jsme-co-se-děje jsme se první půlku nějak drželi, druhý poločas znatelně pro Přerov, navíc o něco starší. Dobrý vstup a hození do vody pro mnohé. Velmi dobře Nedu s Nikem, ten bez ohledu na body táhl tým celý turnaj.

G2, TJ Mohelnice : SKUP BCM Olomouc                       15 : 41 (4:10, 2:13, 2:12, 7:6)

Body: Neduchal, Trefil 8, Balcárek, Fiala 5-2/1, Mlčoch 5-1/1, Nevrlý, Šaradín 4, Matějka 2, Dráč, Jašek, Kupka, Schindler, Šmérek, Štýbnar 0.                          TH 5/3 = 60%

Mělo to být vyrovnané srovnání dvou soupeřů, kteří si to spolu nanečisto vyrovnaně vyzkoušeli před 14 dny v OL. Tentokrát borci přepnuli na vyšší obrátky a brali soupeře od začátku natěsno. Odtud pramenily zisky míčů a vyšší četnost zakončení, jakkoliv zatím srovnatelná s útoky ruských kaťuší, tedy jeden zásah rakety na sto odpálených. Miřidla srovnávali Trefa s Nedýchalem a také pomalu se začala rodit vzpoura bezejmenných.

G3, SKUP BCM Olomouc : Jiskra Kyjov                        38 : 9 (7:6, 8:0, 2:2, 21:1)

Body: Trefil 16, Šaradín 6, Kupka 4, Balcárek, Fiala, Jašek, Neduchal, Štýbnar 2, Dráč, Schindler 1-2/1, Matějka 0-2/0, Mlčoch, Nevrlý, Šmérek 0.         TH 6/2 = 33%

Paradoxně nejmladší a papírově nejslabší účastník turnaje nám nejvíce sypal písek do soukolí. Prosazovali jsme velmi ztěžka bez většího nástupu v náš prospěch. Chlapci tlačili, byli aktivní, ale scházely klidnější hlava a vidění situace, nešlo to. O to překvapivěji jako Arnold Černýčernoch v legendární béčkové Vzpouře strojů se vzbouřila Hvězdná pěchota vedená největším urovnávačem pěšinky na světě, Fildou B., a ten spolu s Tomem Doloplazským, Šímou Ježíšmarjá-já-jsem-… a Jirkou Suprová-babička lámali skóre na naši stranu. Odsud pak rezultovaly body a celkový konečný rozdíl.

Dobrý počet hráčů,  dobře zajištěný transport rodiči, první nesmělé náznaky spacingu a lepšícího se tlaku na míč, i když do bulteriérů, jaké bych si představoval, máme hodně daleko. Potěšily významné posuny v bojovnosti a odolnosti jednotlivců (Steve Rybář!) a zvýšená zacílená aktivita. Chlapci si vysloužili početná ocenění v individuálních soutěžích, k tomu dort a další ´treats´ jak by to na turnajích miníků mělo být. Tož, nechť nám turnaj poslouží jako dobré nadechnutí před prvním ostrým utkáním za 14 dnů a povzbuzení pro vědomé vylepšení chování a práce na trénincích.