Druhý víkend ŽL U14

 a druhé velké zklamání. Sobotní utkání proti Snakes z Ostravy nezačalo úplně zle, do půlky prvního dějství jsme se drželi na dostřel, jenže pak jsme potřebovali oddechnout z vysokého tempa hry a rázem jsme byli za pět minut -20. Ve druhé čtvrtině se nám opět povedla jen jedna pětiminutovka, kdy jsme hráli vyrovnanou partii, ale i tak jsme k naší ztrátě přidali dalších 14 bodů. Po polovině jsme převedli v naší předpokládané nejsilnější sestavě největší propadák. Potenciální lídři týmu jako Patrik, Dejv i Jakub nám byli na hřišti v podstatě k ničemu. Ještě že máme motivované hráče z lavičky, kteří se rvou o každou příležitost na hřišti. Poslední čtvrtinu už jsme jen dohrávali s hlavami skloněnými před další stovkou na našem kontě.

BCM: Snakes Ostrava 40:118

Body a sestava: Čank 10, Grunta 8, Bouzek a Špička Jan 6, Flaks a Kalábek po 4, Pospíšil 2, Špička Jakub, Turna, Brož, Heckelmoser a Hofhans.

V neděli jsme si chtěli spravit náladu na soupeři z Příbora, ale ve finále bylo tohle představení ještě větší zklamání než včerejších 120 bodů od hadů. Ani ne tak výsledkově jako spíše herně. Vsadili jsme na stejnou starting five jako včera, kdy jsme i se Snaky vydrželi vyrovnaných 5 minut, jenže s pěti body se čtvrtina opravdu vyhrát nedá a to ještě víc než půlku nasázel hráč mladší kategorie, zatímco Kuba Grunta s úspěšností TH 0/3 nijak výrazně nepomohl. Druhá čtvrtina byla asi nejpovedenější částí hry, soupeře jsme udrželi konečně v obraně na solidních 11 bodech, ale 6 neproměněných TH a kotel zahozených šancí z pod koše opět znamenal, že ani tuto čtvrtinu jsme nevyhráli. Po poločase jsme konečně ukázali nějaké odhodlání s výsledkem něco udělat, ale opět nám to nevydrželo ani 5 minut. Znovu a opět díky TH s úspěšností 0/4 jsme byli místo -10 na -20 bodech. Těžko hrát a vyhrávat, když se srážíme vlastními chybami. Poslední čtvrtinu už jsme jen dohráli a výsledkem tak bylo -24 bodů proti hratelnému soupeři.

BCM: Torola Basket Team Příbor 40:64

Body a setava: Turna 12, Čank 9, Grunta 6, Očenášek 4 (TH 100%), Flaks Patrik 4 (TH 4/10!), Hofhans 3, Špička Jakub 2 (TH 0%!), Brož (TH 0/4=0%!!!), Kalábek, Heckelmoser, Špička Jan

Pozitivem víkendových utkání bylo herní nasazení mladších kluků, kteří jsou vděční za každou chvilku na hřišti a také to svými výkony dokazují. Dále bych sem zahrnul předvedené výkony hráčů z lavičky jako Janek, Vincent a bojovnost Kuby Špičky. Kéž by všichni naši hráči hráli s takovým nasazením. Čeká nás opět moře práce s výhledem na měření sil za čtrnáct dní proti lídrovi naší skupiny, NH Ostrava. Tak vzhůru do práce a hlavy také vzhůru!