Přátelská utkání U13 ve Frýdku-Místku

V sobotu jsme zavítali do lašské metropole Frýdku-Místku. Odehráli jsme zde další přípravná utkání před nadcházející soutěží. A jak jsme si vedli?

Do prvního zápasu jsme vstoupili dobře. Nasazením v obraně a vyšší střeleckou efektivitou jsme nechali zapomenout, na naše staré známe ospalé začátky a chytli utkání hned ze startu. V druhé osmiminutovce soupeř srovnal krok a zejména aktivní obranou nám dělal problémy při přecházení na útočnou polovinu. Zpomalil tím náš protiútok a do plných jsme pak míchali zběsilé „bizon“ akce končící na hraně desky s poměrně povedenými vniky zakončenými košem. Po přestávce se nám podařilo 13bodovou šňůrou dostat se soupeři z dostřelu. Od čtvrté minuty třetí kvarty v našich řadách opět zapnut „lazy“ mód, ochota dřít v obraně ta tam a na hřišti měli rázem více ze hry frýdecko-místečtí.  Poslední čtvrtce jsme se opět přetahovali o pomyslné lano zápasu stylem koš za koš. Po závěrečné siréně 43:58 pro hosty.

Basketpoint Frýdek-Místek – BCM Olomouc 43:58 (12:20, 22:30, 36:45)
Selucký 20b, Flaks 10b, Kráčmar 8b, Pazdera 7b – 1/2, Broda 6b – 2/6, Němec 2b, Ševčík 2b – 0/4, Simper, Viravce, Hrnčíř, Krátký, Čank, Kalita.

Druhý špíl v podhůří Beskyd se pro nás od začátku nevyvíjel dobře. Nenabírali jsme v obraně včas hráče s míčem. Nebyli dostatečně důrazní pod košem a až příliš jednoduše jsme se nechávali přehrávat 1 na 1. Prvních 16 minut hry jsme se na soupeře pouze dotahovali. Bojovnost některým nechyběla, ale z nepozorností v obraně pramenily jednoduché koše soupeře. My jsme naopak s proměňováním easy šoupáků měli velké problémy, do koše to né a né spadnout. Slabší pohyb bez míče společně se strachem cuknout se a uvolnit nás tlačili dolů. Další kámen úrazu přišel při rozebírání hráčů v obraně. „Tak na Suchdol nebo na Frýdek? Bráním 18 nebo 95? Oba nebo radši nikoho? Po třech drženích míče vyřešeno, bránili jsme dva jednoho…?“
I přes návrat v 3Q zakončený buzzer beaterem z rukou Toma Flakse, který snižoval na 43:38 se comeback v závěrečné pasáží hry nekonal a družstvo Frýdku tak zaslouženě zvítězilo 53:44. Z obou utkání jsme si odnesli cenné zkušenosti, které jistojistě zúročíme. Podařilo se nám rozdělit minuty mezi všechny hráče poměrně rovnoměrně a zahráli si všichni.
V posledních minutách čtvrtin nám fyzicky docházelo a horko těžko se nám pasovalo s presinkem domácích.

Basketpoint Frýdek-Místek – BCM Olomouc 53:44 (17:12, 38:26, 43:38)
Čank 10b – 0/2, Flaks 10b – 0/3, Selucký 8b – 0/5, Simper 4b – 0/2, Ševčík 4b, Viravec 2b, Hrnčíř 2b – 2/2, Krátký 2b, Kráčmar 2b, Broda 0/2, Němec, Pazdera, Kalita.

Pochválit zaslouží určitě Ričí, který utkání odjezdil od podlahy jak má ve zvyku a bojovností na hřišti vyčníval. Dobrými výkony se prezentoval i Tom Flaks, kterému se dařilo dobře číst hru a prosadit se i bodově. Tempo diktovali Brodič s Mikym, úkolu se zhostili povedeně a nebáli se hrát. První zápasy a body u nás zaznamenal i Vojta Ševčík, který se v obou zápasech rozehrál a nezištnými přihrávkami zásoboval spoluhráče.  V určitých úsecích hry jsme se chytali na věci, na které se v tréninku soustředíme a dařilo se nám je řešit velice slušně. Některé nepozornosti a vypouštění v obraně naopak byli navíc…

Povedené představení mají za sebou i kluci hrající o víkendu dvojičku ligy U14. Blýskl se zejména Pavel Kaštil, dobré minuty a zkušenostní bodíky posbírali při své premiéře v soutěži i Karlos Očenášek, Miky Čank a Marťas Bouzek.