ŽL U14

 O víkendu jsme vyrazili k prvnímu utkání žákovské ligy do Nového Jičína. Velkou nepříjemností bylo zranění našeho čahouna Kuby, které mu umožnilo odehrát asi 3 minuty z celého utkání. Začátek naší premiéry byl až nad očekávání, první čtvrtinu jsme získali rozdílem sedmi bodů. Druhá čtvrtina už byla vyrovnaná, a tak v poločase byl stav +7 pro nás. Jenže třetí dějství si za rámeček rozhodně nedáme, nechali jsme si nasázet 20 bodů a naše produktivita byla poloviční. Do poslední čtvrtky jsme šli s mankem 2 bodů, které se nám podařilo brzy umazat a dokonce jsme se dostali opět do vedení asi 3 minuty před koncem. Konec byl přímo nervydrásající, ale pohrdli jsme trestuhodně nabídnutými 8 trestnými hody v posledních 2 minutách, takže se nakonec radovali domácí. Těžko lze vyhrát, když neproměníme za utkání celkem 30 TH! A těch zahozených jasných příležitostí, když jdeme 3 na 0 a ani z toho nedokážeme vytěžit body, tak ani nemůžeme pomýšlet na vítězství.

BC Nový Jičín: BCM 51:48

Fauly: 30:30 Trojky 0:1

Body a sestava (trestné hody): Turna 12 (2/5), Kaštil 7 (3/10), Flaks, Pospíšil (2/6) a Kalita po 6, Grunta 4 (0/2), Žaluda 2, Brož 4 (1/10!!!), Bouzek 1 (1/2), Očenášek (0/2), Špička Jak. (0/2), Kalábek, Heckelmoser a Špička Jan.

Druhý den nás čekal úplně jiný soupeř. Opava na nás vlétla takovým tempem, že jsme se aspoň konečně podívali, jak by mohl basket vypadat. Naši počítači parket proti rychlému zdvojování soupeře jen těžko mohli najít návod na palubovce. To však některým těžko vysvětlovat. Utkání tak bylo rozhodnuto již po první čtvrtině, kterou jsme ztratili 30:7. Všechny ostatní části hry už byly plus mínus vždy stejné. Suma sumárum – nakládačka o 90  bodů. Velkým příslibem do následujících utkání jsou hráči z mladší kategorie, kteří mohou získávat velmi cenné zkušenosti na příští rok, kdy je také bude čekat ŽL. Zvláště jejich nasazení je inspirativní a dokazují i ostatním, že si zaslouží minuty na úkor stěžejních hráčů U14. Právě tito hráči kategorie 05 by se měli za svůj výkon stydět a zamyslet se, jak přistupují k tréninkovému procesu. Takhle to totiž asi dál nepůjde. Aspoň někteří třeba spadnou z hrušky a začnou s pokorou makat. Hráče, kteří se omluví 10 hodin před utkáním, že je bolí nožička, ty ani není třeba nominovat na další utkání.

BK Opava: BCM: 115:26

Fauly: 24:19 Trojky 2:0

Body a sestava: Kaštil 10 (2/4), Grunta 6 (0/1), Čank 3 (1/4), Kalita a Bouzek (2/2) po 2, Flaks 1 (1/2), Očenášek 1 (1/6) a Brož 1 (1/2), Špička brothers, Kalábek a Heckelmoser