Doma s Kroměříží po krásné bitvě spravedlivá plichta

V sobotu jsme přivítali na domácí palubovce v rámci soutěže U12 Kroměříž, kterou jsme ještě do tohoto víkendu neporazili. 
Už od prvních minut bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Soupeř se ze startu první kvarty chytl a vstoupil do utkání šňůrou 19:2!!! Náš ospalý začátek se nám opět málem vymstil i když kluci  dokázali stáhnout skóre na devíti bodový rozdíl do konce čtvrtiny.  Druhou desítiminutovku jsme vyhráli a dotáhli náskok soupeře, na tabuli svítilo skóre 36:35 pro domácí. Vstup do druhého poločasu se nám povedl a devíti body za sebou jsme odskočili po třetí čtvrtce až na dvanáctibodový rozdíl. Soupeř to ale nezabalil a  tři minuty před koncem se dotáhl na dvoubodové manko. I přes spousty nedaných šestek (10/33) jsme nakonec utkání po litém boji dovedli do vítězného konce.

SK UP Olomouc – TJ Slavia Kroměříž 72:67 (16:25, 36:35, 55:43)

Kaštil 17, Očenášek 11, Flaks 8, Bouzek 7, Kráčmar 7, Simper 6, Vojtko 6, Strebkov 5, Pazdera 2, Broda H. 2, Němec 2, Kalita, Hrnčíř, Krátký, Dráč.

Druhé utkání bylo nádhernou bitvou dvou nejlepších chlapecký týmů v kraji do 12 let. Individuální rozdíly se smazávaly zarputilou bojovností na obou stranách. Borci, někdy až doslova, jezdili po zadku, vrhali se na zem pro neutrální míče, rvali se o každý metr palubovky a bojovali s vervou jakou jsem už dlouho z naší strany neviděl. Hned po rozskoku jsme opět nechytili úvod utkání a soupeř nám v první čtvrtině utekl na sedmibodový rozdíl. Po ofenzivní smršti z obou stran ve druhé čtvrtce, na ukazateli skóre svítilo v poločase 32:37 pro Kroměříž. Třetí  čtvrtinu jsme opět vyhráli a stáhli tak soupeřův náskok na dva body. Ve čtvrté periodě jsme se soupeřem přetahovali o každý bod. Krásný okamžik přišel zhruba minutu před koncem, když se nám po velkém tlaku pod soupeřovým košem, po několika útočných doskocích, podařilo dotlačit míč i s obráncem na rukou a odpískaným faulem do koše. 61:61. Bohužel jsme šestku neproměnili a po poslední akci soupeřů, kterou jsme  výbornou obranou pokryli, zápas dospěl do prodloužení. V prodloužení už někteří mleli z posledního i přesto stále bojovali a rvali se o vítězství. Kroměřížští nakonec dokázali dát o tři body více a po právu zvítězili. Utkání tak skončila spravedlivou plichtou 1:1.

SK UP Olomouc – TJ Slavia Kroměříž 71:74pp (10:17, 32:37, 45:47, 61:61)

Kaštil 16, Vojtko 14, Němec 11, Očenášek 9, Kráčmar 7, Bouzek 4, Broda 4, Flaks 4, Strebkov 2, Dráč, Krátký, Kalita, Hrnčíř, Simper 0.

I přes prohrané druhé utkání mohu mít pro naše kluky jen slova chvály, kromě těch kteří zrovna hráli, žila utkáním i celá lavička, která usilovně fandila a povzbuzovala. Stejně tomu tak bylo i na straně soupeřů. Týmový duch sálal po celé Hynaisce div nevyrazil okna. Publikum na balkóně se dobře bavilo.  Tomu já říkám sobotní reklama na minibasketbal! 🙂