3.ročník Olomoucké školní ligy zahájily ZŠ Demlova proti Stupkově

  A je to tady znovu! Malí prckové z prvních tříd i „ostřílení kozáci“ nastoupivší na již známou scénu tělocvičny ZŠ Demlova ve stejně známém formátu dali první „kickoff“ této sezóny Olomoucké školní ligy pořádané Basketbalovým centrem mládeže Olomouc, aby navázali na velice pěknou sezónu loňskou.

 

 

Zeyerova přijela s kluky o něco ostřílenějšími a přímočařejšími v zakončení, kteří se pěkně ukazovali již před prázdninami. Nebyl to jenom můj milovaný básník z filmové série Dušana Kleina o Štěpánovi a Kendym, na hřišti však „zabiják“ s milým úsměvem a modrýma očima, ale i další krásně se klubající nadaní kluci.

Demlova po odchodu klíčových osobností do sportovních klubů začala ligu přehlídkou nováčků, anebo chlapců s malou herní zkušeností, jakkoliv již navštěvují druhou třídu. Celkově jim však tato zkušenost byla velmi k duhu, jelikož se již budou muset spoléhat na sebe a vlastní schopnosti, což je bude dále rozvíjet.

V letošním formátu a všemi zkušenostmi vynecháváme v maximální možné míře chlapce ze 3.tříd, kteří jsou přece jenom tělesně a vyspělostí dál než ostatní „malí“, a necháváme prostor hlavně pro nejmladší adepty, prvňáky a druháky. Poděkování za nadmíru dobře zvládnutou premiéru v podání asistentky Tery Vaniakové přes potíže, které na ni a nás připravila stávkující časomíra. Jolly well done!

ZŠ Demlova : ZŠ Stupkova 5:37 a 15:38