Turnaj U13 Přerov

V afterseason modu jsme se vydali v neděli 28. května na turnaj U13 do Přerova. Zde jsme změřili síly s týmy, které budou v příští sezoně hrát žákovskou ligu U14.

Turnaj jsme zahájili jako první proti domácímu Přerovu. V první čtvrtině jsme se spíše rozkoukávali, zjišťovali, jak se vypořádat se cloněním a výsledkem bylo manko devíti bodů. Druhá čtvrtka skončila nerozhodně 16:16, takže v polovině byl výsledek stále hratelný. Celou druhou polovinu utkání jsme mohutně dotahovali a díky 2 proměněným TH Kuby Ševčíka v koncovce jsme dotáhli utkání do prodloužení, kde se nám však nepodařilo skórovat, a utkání skončilo dvoubodovým rozdílem. Nutno však poznamenat, že utkání jsme mohli pohodlně vyhrát, kdybychom měli více klidu v zakončování tzv. loženek.

BCM: TBS Přerov      41:43

Body a sestava: Kuba 20, Patrik 5, Martin V. a Jeňa po 4, Martin B., David, Jirka a Kuba G. po 2, Kuba Šp., Mara, Vincent a Ondra

Ve druhém utkání jsme se střetli s pozdějšími vítězi turnaje, těmi se stalo družstvo BK Snakes Frýdek Místek. Soupeř nás od začátku válcoval a díky nacvičeným herním kombinacím nás lehce přehrával. Už po první čtvrtině jsme ztráceli 19 bodů, ale bojovali jsme až do posledního hvizdu a ve finále jsme měli ztrátu 33 bodů. Diváci však tleskali i našim pohledným kombinacím hoď a běž a odvážné hře 1 na 1, i když soupeř byl schopen naše hráče i ztrojovat ve vymezeném území.

BCM: BK Snakes FM            26:59

Body: Kuba 10, Jirka 6, Martin B. a David po 4 a Kuba G. 2

V posledním utkání nás čekal tým z Nového Jičína. I proti druhému družstvu turnaje jsme se dostávali do spousty šancí, které jsme však trestuhodně zahazovali. Výsledkem byla poločasová ztráta 16 bodů. Bohužel tentokrát se nám nepodařilo utkání zvrátit vinou nepřesného zakončení a několika zbytečným ztrátám a hlavě díky laxnímu nasazení na hřišti. Na konci utkání jsme měli na kontě pouhých 16 bodů, se kterými se prostě vyhrát nedá.

BCM: BC Nový Jičín             16:46

Body: Jeňa 5, David a Kuba G. po 4 a Kuba 3

Po třech prohrách jsme logicky obsadili 4. místo, ale i tak si kluci odnesli památku na tento turnaj v podobně drobných předmětů a určitě jsme získali i cenné zkušenosti do nadcházející sezony, takže víme, na čem máme dále pracovat, abychom v příští sezoně byli úspěšní aspoň jako v té letošní. Ocenění za nejlepšího střelce našeho týmu dostal Kuba Ševčík, který byl i vybrán mezi all-star turnaje.