První oficiální trénink nového týmu U10 chlapců z přípravek

Poprvé je vždy trocha nervozity, trocha organizačního starání a také nějaké to očekávání. O to příjemnější bylo vidět, že na první sraz chlapců z přípravek, neříkejme tomu ještě trénink, došla minulou středu odpoledne na venkovní hřiště ZŠ Heyrovského kupa výborných kluků. Vyzmizíkovali předpovědi špatného počasí, které se jejich nadšením nechalo zahnat někam na jih, latentní rizika nějakého toho přenosu, anžto byli x-krát dopoledne testováni, stejně tak trenéři, a prostě běhali, závodili, hráli pohybové hry, tedy to, co u mladých kluků by mělo být běžnou věcí a každodenní chléb jejich vezdejší.

Trenér Rechtík přivezl na hřiště svůj obrovský čarovný pytel s přehršlí pomůcek ke sportování. Pytlík trenéra Válka byl sice menší, leč rovněž poskytl pár doplňků do her a závodů, takže borci nechtěli na konci věřit, že celá hodina a půl je pryč, aniž by se prakticky zastavili. Když trenérka Maruška každého pochválila, skoro se budoucím baskeťákům nechtělo ze hřiště.

Tak zase naviděnou a nashledanou další středu na Heyráku ve 4 odpoledne. Míče s sebou, opět dobrou náladu a oblečení podle počasí. Jak se říká u nás na Hané, „..nothin´s gonna stop us now!“