Výlet do KM s výbornou účastí, aneb každý moment se počítá

  Výprava do Kroměříže počtem a doprovodem předčila očekávání. V tomto bodě jsme se opět zvedli a zase vypadali jako solidní bojová jednotka. Přímou „hands-on“ účast na utkání je těžké nahradit a tyto momenty se v konečném důsledku sčítají ve prospěch herních zkušeností mladého sportovce, které pak dotyčný má, anebo prostě nemá.

G1, Slávia Kroměříž : UP-BCM Olomouc B                          118 : 10 (40:0, 22:6, 30:2, 26:2)

G2, Slávia Kroměříž : UP-BCM Olomouc B                          115 : 8 (24:0, 46:3, 17:4, 28:1)

Kroměříž byla opět nad naše síly. Spolu s ValMezem a našimi staršími spoluhráči z regulérních U11-tek představují trojici, která je nám zatím vzdálená. Na další družstva jsme už ale schopni dohlédnout bez ohledu na věkový rozdíl v jejich prospěch. V domácím prostředí nám Slávia hned v první čtvrtině G1 dala jasně najevo, že s námi nebude mít slitování a pojídala nás jako jednohubky. Rozdíl byl také v nastupujících sestavách v dané čtvrtiny, kdo proti komu zrovna hrál a také s jakou mentální odolností se naši hráči byli rozjetému vlaku ochotni postavit.

Nezvládali jsme v tomto náročném srovnání provádět základní věci. Nabrat si každý svého hráče do obrany, abychom se 2-3 „modří“ nevydávali stíhat jediného „červeného“, který míč mezitím zkušeně přehrál na druhou stranu na volného hráče. Rovněž doskakovat se zdviženýma rukama přímo pod košem nevede k úspěchu. Doufat, že nám přes vyšší hráče míč sám nějak spadne do rukou, je jako přinést si z obchodu vajíčko a věřit, že se z něj vyklube kuřátko, když ho dám zahřívat pod lampičku.  K doskoku vede pouze zatlačit do protihráče, odrazit se pro míč a drapnout ho oběma rukama. Míče zahozené zezadu do desky nepočítám, ovšem už by nás pomalu mohlo trknout, že výhodnější je po obdrženém koši nečekat, okamžitě tu kouli vyhodit a poodstoupit si pár kroků do boku.

Ocenit z naší strany lze stále menší počet ukřivděných až plačtivých reakcí.  Ty jsme už omezili téměř na nulu. Ano, basket je kontaktní. Každý s tím musí počítat, svůj prostor si ochránit v první řadě sám a pokud už dostane úder, musí něco vydržet. V tomto se kluci zlepšili a tyto zkušenosti jim do budoucna půjdou k duhu. Zároveň poznali pěknou velkou sportovní halu, ve které se už příště neztratí, když budou chtít najít šatnu, potom zase hřiště, a hlavně pánské záchody. Zkušenosti k nezaplacení! 😊