Finálový turnaj Středoevropské ligy mládeže U14

Tým U14 předváděl svůj basketbalový um ve vzdáleném městě Žary v Polsku.

První den na finále CEYBLU si naše U14ky vedly na 50%. Žarské prostředí nám moc nesvědčilo, ale světlejší chvíle na nás určitě teprve čekali. Byl to den plný emocí, adaptace na nové styly hry a odlišné posuzování situací, ale i přesto se nám podařilo urvat jednu výhru ve skupině proti soupeřům ze Stargard. Stále jsme měli naději postupu z druhé místa ve skupině do semifinále. O našem osudu rozhodlo až utkání další den mezi našimi soupeři Žary a Stargard, kdy Stargard zvítězil a my jsme tak opravdu mohli postoupit do semifinále z druhého místa. V semifinále na nás čekal známý soupeř z NH Ostrava.
 
NH Ostrava vs. BCM Olomouc (semifinále) 
 
V semifinále s NH Ostrava nás bohužel ve čtvrté čtvrtině zastihl 3 minutový výpadek, který nás stál celé utkání. Do té doby jsme soupeři statečně konkurovali a předváděli solidní výkon, který si jednoznačně zasloužil vítězství. Vysoký rozdíl ve skóre je trošku krutý na to jaký jsme dnes předváděli basketbal. Poslední hrací den nás tak čekal souboj s WKK Wroclaw o bronzové medaile. 
 
WKK Wroclaw vs. BCM Olomouc (souboj o 3. místo)
 
Po velmi špatném výkonu na útočné polovině jsme bohužel prohráli v souboji o třetí místo proti známému soupeři WKK Wroclaw. Celkově si tedy naše U14ky odváží konečné 4.místo ve Středoevropské lize mládeže v sezoně 23/24. Zcela zaslouženě jsme zde tahali za kratší konec. V utkání jsme nebyli schopni chytnout náš rytmus a uposlechnout jednoduché pokyny zejména na útočné polovině. Z toho je potřeba si odnést obrovské ponaučení a odrazit se opět zpátky na vrchol. 
 
Celá naše jízda CEYBLem byla pro nás obrovská herní zkušenost a dala nám zahraniční srovnání. Čtvrté místo vypovídá o tom, že jsme rozhodně neudělali ostudu, ale spíše naopak jsme se prezentovali jako konkurenceschopný tým, který umí hrát moderní basketbal. Našim klukům z ročníku 2010 gratulujeme ke 4. místu a po krátké regeneraci se dáme zase do práce na tréninku.
 
Do AllStars pětky finálového turnaje CEYBL se z našeho týmu probojoval svými výkony Adam Weiser. Nejlepším hráčem našeho týmu byl zvolen Ondřej Němčák.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ...

Poloviční U14 proti Pce a Žďáru

Poloviční kategorie U14 Oslabený tým U14 tentokrát na 50% Domácí dvojutkání kategorie U14 proti Žďáru…

U19: 2x venku a 2x výhra

O víkendu 23. a 24.3. tým kategorie U19 odehrál dvě venkovní utkání. V sobotu se…

Deset (11) statečných U11B

V sobotu se kluci U11B utkali v domácím prostředí proti silné Kroměříži. I když měli…

Finálový turnaj Středoevropské ligy mládeže 2024 pro U14

Finálový turnaj Středoevropské ligy mládeže U14 Tým U14 předváděl svůj basketbalový um ve vzdáleném městě…

Velikonoční turnaj přípravek

Velikonoční turnaj přípravek Deset základních škol opět v akci na sportovní hale UP. Po pololetním…

Kategorie U14 opět 100% úspěšná

Kategorie U14 opět 100% úspěšná Tři vítězná utkání ve čtyřech dnech si odehrála kategorie U14.…

NAŠI PARTNEŘI