Finálový turnaj Středoevropské ligy mládeže U14

Tým U14 předváděl svůj basketbalový um ve vzdáleném městě Žary v Polsku.

První den na finále CEYBLU si naše U14ky vedly na 50%. Žarské prostředí nám moc nesvědčilo, ale světlejší chvíle na nás určitě teprve čekali. Byl to den plný emocí, adaptace na nové styly hry a odlišné posuzování situací, ale i přesto se nám podařilo urvat jednu výhru ve skupině proti soupeřům ze Stargard. Stále jsme měli naději postupu z druhé místa ve skupině do semifinále. O našem osudu rozhodlo až utkání další den mezi našimi soupeři Žary a Stargard, kdy Stargard zvítězil a my jsme tak opravdu mohli postoupit do semifinále z druhého místa. V semifinále na nás čekal známý soupeř z NH Ostrava.
 
NH Ostrava vs. BCM Olomouc (semifinále) 
 
V semifinále s NH Ostrava nás bohužel ve čtvrté čtvrtině zastihl 3 minutový výpadek, který nás stál celé utkání. Do té doby jsme soupeři statečně konkurovali a předváděli solidní výkon, který si jednoznačně zasloužil vítězství. Vysoký rozdíl ve skóre je trošku krutý na to jaký jsme dnes předváděli basketbal. Poslední hrací den nás tak čekal souboj s WKK Wroclaw o bronzové medaile. 
 
WKK Wroclaw vs. BCM Olomouc (souboj o 3. místo)
 
Po velmi špatném výkonu na útočné polovině jsme bohužel prohráli v souboji o třetí místo proti známému soupeři WKK Wroclaw. Celkově si tedy naše U14ky odváží konečné 4.místo ve Středoevropské lize mládeže v sezoně 23/24. Zcela zaslouženě jsme zde tahali za kratší konec. V utkání jsme nebyli schopni chytnout náš rytmus a uposlechnout jednoduché pokyny zejména na útočné polovině. Z toho je potřeba si odnést obrovské ponaučení a odrazit se opět zpátky na vrchol. 
 
Celá naše jízda CEYBLem byla pro nás obrovská herní zkušenost a dala nám zahraniční srovnání. Čtvrté místo vypovídá o tom, že jsme rozhodně neudělali ostudu, ale spíše naopak jsme se prezentovali jako konkurenceschopný tým, který umí hrát moderní basketbal. Našim klukům z ročníku 2010 gratulujeme ke 4. místu a po krátké regeneraci se dáme zase do práce na tréninku.
 
Do AllStars pětky finálového turnaje CEYBL se z našeho týmu probojoval svými výkony Adam Weiser. Nejlepším hráčem našeho týmu byl zvolen Ondřej Němčák.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ...

U10 na pražském turnaji Tygr Cup

Ve dnech 7.-9. června reprezentovali kluci z naší nejmladší kategorie U10 náš klub BCM na…

Den dětí s basketbalem pro mateřské školy

Ve spolupráci s olomouckým Rozáriem jsme se rozhodli uspořádat 4.6. v průběhu dopoledne Den dětí…

U17 Zvládli první kolo kvalifikace o celostátní ligu na výbornou

O víkendu jsme odehráli první kolo kvalifikace o celostátní ligu U17. Síly jsme poměřili s…

Kluci z přípravek na turnaji v Mohelnici

Přesně jak bylo plánováno, tak týden po Velkolepém finále Olomoucké školní ligy se vybraní hráči…

Velkolepé finále přípravek

Po pololetním a Velikonočním turnaji nás čekalo vyvrcholení celé sezony Olomoucké školní ligy. Opět v…

Kluci U13 se umístili na Mistrovství České republiky na výborném 4. místě!

I když v konkurenci 12 nejlepších týmů v Česku nevystoupali na úplný vrchol, jejich výkony…

NAŠI PARTNEŘI