Kategorie U14 opět 100% úspěšná

Tři vítězná utkání ve čtyřech dnech si odehrála kategorie U14. Příprava na finálový turnaj CEYBL je tak dokonána.

První utkání na nás čekalo odložený zápas na venkovní palubovce proti Žďáru nad Sázavou. Cesta do Žďáru byla zdlouhavá a hodně klikatá, ale naštěstí se žádné zvracení nekonalo. Celé utkání byla jak na vlně – chvíli nahoře a chvíli zase dole. Hokejovým slangem by se dalo říct, že nám nešly nohy. Nebyli jsme schopni na soupeře vyvinout konstantní tlak v obraně a mnohokrát jsme spíše odstupovali a nechali soupeře hrát, což není ani trošku styl, který chceme tvrdit na palubovkách. Pozitivem byla naše rotace míče na útočné polovině, kdy jsme si vytvářeli kvalitní jednoduché pozice pro skórování. Dalo by se říci, že útočně to byl pohledný basketbal žákovské úrovně. Drobnou kaňkou je neochota chtít hrát tvrdě do koše, ale spíše být podavačem – nejvyšší čas tento zlozvyk odstranit a bojácnost nechat doma! Jednalo se o poslední venkovní utkání pro kategorii U14. Zbytek sezony už odehrajeme v domácí malebné sportovní hale UP v Olomouci. Ač bylo skóre vysokého rozdílu, občas to v tělocvičně vypadalo, že soupeř je vítězným družstvem. Skvělí fanoušci z řad Žďáru měli obrovskou radost z každé povedené akce svého družstva. 

 

Vlci Žďár vs. BCM 64:87

Weiser 20, Daneček 19, Suchánek 15, Němčák 8, Hanák 6, Čechák 4, Scripcaru 4, Šuranský 4, Macháček 4, Malaska 2, Zbořil 1


Další dvě utkání už se odehrála na naší domácí palubovce – v sobotu proti BA Nymburk a v neděli proti Brandýsu nad Labem. V sobotním utkání jsme narazili na papírově slabšího soupeře z Nymburku a už začátek utkání napověděl, kterým směrem se bude utkání udávat. Nevšední taktika střídání hostujícího týmu nám zajistila přínosný poločas, kdy jsme opravdu měli rezervy a bylo co zlepšovat. Největším problémem byla obrana 1-1, kdy jsme se nechávali jednoduše porážet a nedařilo se nám zastavovat soupeřovi nájezdy. Museli jsme tak mnohokrát hasit požár až pod košem. Druhý poločas už nebylo co řešit, rozjeli jsme motory a mladší kluky z Nymburku  jsme ve třetí čtvrtině přejeli rozdílem třídy se skóre 44:4. 


BCM Olomouc vs. BA Nymburk 105:42

Daneček 20, Suchánek 16, Němčák 16, Přikryl 15, Ondruška 13, Macháček 7, Čechák 7, Šuranský 6, Hanák 3, Malaska 2


Na poslední víkendové utkání k nám přijeli známí soupeři z Brandýsa nad Labem. Jiný kraj, jiný mrav a bylo potřeba zase trošku změnit naší hru. Soupeř nás chtěl nutit hrát do 5v5 a zamezit nám co nejvíce rychlých protiútoků. Pravda, že místy se to soupeři dařilo a my jsme se naivně rozbíjeli o věže postavené v bedně na výpomoci. Nepovedené utkání to bylo zejména z pohledu obrany, kdy jsme obdrželi spoustu zbytečných košů z naší nepozornosti a nedůslednosti. Vypadalo to občas jako souboj hlavy a těla, kdy jedna část se chtěla zpohodlnět a přizpůsobit se nižšímu tempu a druhá zase naopak. Z takového nesouladu plynulo až neskutečné množství zbytečných faulů (27), které postupně posílali soupeře na čáru trestného hodu. Na druhé straně naše široká rotace opět rozhodovala na útočné polovině, kdy soupeř opravdu nikdy neví odkud přijde jaké zakončení a kdo zrovna bude trestat jakoukoliv chybu. V utkání se blýsknul 6 trojkami Jakub Daneček – to už není špatná porce trojek v kategorii U14. 


BCM Olomouc vs. Brandýs n. Labem 94:57

Daneček 29, Weiser 20, Suchánek 11, Ondruška 10, Přikryl 9, Čechák 8, Němčák 4, Macháček 

PŘEČTĚTE SI TAKÉ...

U10 na pražském turnaji Tygr Cup

Ve dnech 7.-9. června reprezentovali kluci z naší nejmladší kategorie U10 náš klub BCM na…

Den dětí s basketbalem pro mateřské školy

Ve spolupráci s olomouckým Rozáriem jsme se rozhodli uspořádat 4.6. v průběhu dopoledne Den dětí…

U17 Zvládli první kolo kvalifikace o celostátní ligu na výbornou

O víkendu jsme odehráli první kolo kvalifikace o celostátní ligu U17. Síly jsme poměřili s…

Kluci z přípravek na turnaji v Mohelnici

Přesně jak bylo plánováno, tak týden po Velkolepém finále Olomoucké školní ligy se vybraní hráči…

Velkolepé finále přípravek

Po pololetním a Velikonočním turnaji nás čekalo vyvrcholení celé sezony Olomoucké školní ligy. Opět v…

Kluci U13 se umístili na Mistrovství České republiky na výborném 4. místě!

I když v konkurenci 12 nejlepších týmů v Česku nevystoupali na úplný vrchol, jejich výkony…

NAŠI PARTNEŘI