U13ky předehráli derby

Kategorie složená z kluků 2011 a 2012 odehrála své druhé letošní derby.

V úterý 9. ledna odehrála kategorie U13 derby mezi Áčkem a Bčkem. Výsledkově nás utkání příliš nezajímalo, jako spíš porovnání progressu a zlepšení po půl roční práci obou týmů v tréninku. Početné družiny na obou stranách odehrála dobré dvojutkání. Překvapilo nasazení, protože se oba mančafty potkávají pravidelně v tréninku od počátku jejich basketbalové cesty a dobře se znají. Nejednalo se však o žádný přátelák.

 Kluci U13B od začátku utkání nedali domácím ani píď palubovky zadarmo. Příjemně překvapil Míša Kvapil, který nebojácně atakoval koš a předváděl dobrou práci v obraně. Neztratil se ani David Matouš, který i přesto, že teprve s basketbalem začíná, je schopen kondičně se adaptovat na vyšší tempo minibasketbalu. A opomenout nejde ani Jirku Hlaváče, který posbíral mnoho útočných doskoků a klukům z U13A pod oběma koši zatápěl.

 Suma sumárum však zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří hráli. Obě utkání měla soutěžní parametry a sloužila jako dobrá příprava pro utkání v nadcházející části sezóny. Kluci makali a dali do obou zápas srdce. Věříme, že zkušenosti nabyté v utkáních nad rámec oblastní soutěže budeme úročit i nadále. A že cesta, vytvářet sportovní prostředí, kde dáváme příležitost a prostor všem, ponese v budoucnu své ovoce.

KS.

BCM Olomouc A – BCM Olomouc B 87:25 (22:12, 47:12, 61:21)
BCM Olomouc A – BCM Olomouc B 63:21 (17:6, 33:9, 41:15)