1. místo pro U10 na turnaji v Lanžhotě

Chlapci z kategorie U10 se v sobotu 18.11. zúčastnili prvního ze série turnajů ČBF. Turnaj se konal na jihu Moravy ve městě Lanžhot a dalšími zúčastněnými týmy byli Basket Brno, TJ Jiskra Kyjov a domácí Lanžhot.

V prvním utkání jsme změřili síly s Basketem Brno. Vytvořili jsme si na začátku mírné vedení, a to se nám v průběhu utkání dařilo udržovat. V určitých momentech, po naší nepozornosti v obraně, se soupeři několikrát podařilo náš náskok stáhnout, ale když to bylo potřeba, zabrali jsme v obraně, skórovali jsme z rychlých protiútoků a vedení si zase mírně navýšili. Basket Brno porážíme rozdílem třinácti bodů.

Přestávku mezi zápasy vyplnily dovednostní soutěže a následně po těchto soutěžích na nás čekal druhý soupeř, domácí Lanžhot. Vyrovnané a dramatické utkání nabídlo plno krásných akcí a bojovných momentů v podání obou celků. V posledních minutách zápasu jsme prohrávali o pár bodů, ale v závěru jsme zabrali, podařilo se nám vybojovat pár míčů, a díky přesné mušce našich hráčů jsme vývoj utkání otočili v náš prospěch. Skvělou atmosféru vytvořili rodiče a hlasitým fanděním dovedli naše hochy k druhému vítězství a tentokrát o 3 body.

Na závěr turnaje jsme nastoupili proti týmu z Kyjova. Naladěni dvěma výhrami jsme soupeře dobře tlačili v obraně a padalo z toho plno košů. V obraně jsme pracovali tak dobře, že nám soupeř nedal jediný bod a vysokým rozdílem jsme si pojistili jak vítezství v zápase, tak zároveň i v celém turnaji.

Gratulace směřuje klukům k prvnímu vyhranému turnaji a také velké dík patří rodičům za jejich podporu a fandění po celou dobu turnaje.