Náročné tři dny pro U14

Kategorie U14 během tří dnů odehrála tři utkání a všechny na venkovních palubovkách soupeřů. Sváteční den byl ve znamení dalšího derby na střední Moravě, když jsme se zajeli jak se daří sousedům v Prostějově. 

Proti Prostějovu bylo předem jasné, že je důležité udržet koncentraci všech našich hráčů na 100% během celého utkání a nepodcenit soupeře. Bohužel jsme zaspali začátek, tak jak tomu v Prostějově často bývá. Soupeř nás zaskočil překvapivě svižnou hrou na útočné polovině a dobře řízenou obranou – skvělé pro nás do dalších soubojů. Postupem času se náš výkon začal zlepšovat a o osudu utkání rozhodla větší herní vyspělost a individuální činnosti našich hráčů.

Tak jak skončilo utkání s Prostějovem na vzrůstající vlně, přesně tak pokračovalo utkání další den proti Žabinám. Papírově jsme očekávali velice kvalitní utkání na úrovni žákovského basketbalu. Žabiny se snaží dlouhodobě pracovat s mládeží správným směrem a postupně se jim to vrací zpátky. Bohužel pro soupeře se jednalo o jeden z našich nejlepších výkonů v dosavadní sezoně a po 2-3 minutách bylo skóre 11-0. Rozdíl ve skóre se tak postupně zvedal během celého utkání a náš výkon zůstal stabilní. Smolným okamžikem bylo zranění Viléma Zbořila, který si nalomil palec u nohy při souboji o míč. 

Nedělní utkání proti Podolí bylo opakem oproti předchozímu dni. Soupeř se snažil o agresivní a rychlou hru 1-1, která mu často přinášela ovoce. Do toho přidalo Podolí ještě správné řešení na obranné polovině a my jsme si najednou vylámali zuby na každém útoku. Zřejmě namlsáni z předchozího dne, že si můžeme dát každý spousty bodů z nejistých pozic, jsme se vrhali neohroženě do hry jeden proti pěti. To zde ale bohužel nefungovalo a naše trápení pokračovalo až do třetí čtvrtiny, kdy jsem vytáhli už silný kalibr na soupeře a mohli jsme bodově odskočit a získat trošku klidu na naší stranu. 

Prostějov vs. BCM 34:93

Žabovřesky : BCM 34:120

Renocar Podolí : BCM 50:79