U14 dvakrát za víkend v Brně

Hráči U14 navštívili během jednoho víkend hned dvakrát Brno. V sobotu nás čekali na gymnáziu M. Lercha hráči z Basketu Brno a v neděli pak na Morendě Tygři. 

V sobotu jsme narazili na papírově slabšího soupeře a po pár minutách bylo jasné, kam se utkání bude odvíjet. Bohužel jsme se nedostali v první polovině do mnoha situací, které by nám pomohli dále rozvíjet naší hru. Spíše to bylo dvojtaktové cvičení s minimálním odporem. Bohužel jsme se nechali uspat a přizpůsobili jsme se tempu utkání soupeře, což právě Basketu Brno poměrně vyhovovalo a zlepšilo svojí hru na útočné polovině. 

Ač docela překvapivě jsme několikrát zaspali v obraně a nechtělo se nám do sprintu zpět na obrannou polovinu, čehož soupeř párkrát dokázal využít, ale bodový polštář z prvního poločasu byl pro nás dostatečné velký. V utkání dostali pořádnou porci minut všichni hráči a mohli tak ukázat svoje basketbalové umění. Pro některé to bylo ze začátku velké překvapení, že vlastně musí sami něco vytvářet, ale postupem času přicházelo zlepšení.  

V neděli to byla už jiná písnička proti Tygrům Brno. Ze sobotního spánku jsme se probírali hodně ztěžka a jakoby jsme čekali, že to za nás odběhají hráči, kteří měli o víkendu volno. První poločas se tahal bod za bod, ale stále jsme byli herně před soupeřem. Spíš než by nás porážela soupeřova hra, tak jsme se poráželi sami vlastní nepozorností a nedůsledností. To se naštěstí zlomilo ve třetí čtvrtině, kdy jsme se vrátili opět ke svojí agresivní rychlé hře a soupeře jsme jednoznačně převálcovali a získali jsme si bodový náskok. 

Velkým pozitivem je, že se v naší hře začali objevovat prvky, na které jsme se soustředili od posledních utkání a mohli jsme se posunovat dále v našem basketbalovém počínání. Stejně jako v sobotním utkání, jsme měli možnost rozložit minuty mezi všechny hráče (i ty mladší) a posbírat tak spoustu cenných zkušeností. 

Basket Brno : BCM (57:88)

Tygři Brno : BCM (49:70)