Kluci U13 na turnaji v Ostravě

V sobotu 4. 11. odehráli kluci U13 přátelský miniturnaj v Ostravě na palubovce ZŠ Dvorského domácích Snakes Ostrava…

V prvním utkání jsme se střetli se Snakes Ostrava. Vyrovnané utkání, kdy jsme v první půli tahali za kratší konec, jsme dokázali ve třetí kvartě dotáhnout a jít bodově přes soupeře. V závěru jsme pak i díky dobré obraně a rozvaze v útoku bez zbytečných ztrát, dotáhli vyrovnanou koncovku do vítězného konce. 

Snakes Ostrava – BCM Olomouc 36:43 (9:8, 19:14, 29:26)

V druhém utkání jsme se vůbec poprvé setkali s družstvem MBK Victoria Žilina. Soupeř ač byl fyzičtější a vyšší, měl v týmu kluky s méně herními zkušenostmi. Poměrně jednoznačně jsme zvítězili vyšším bodovým rozdílem. 

MBK Victoria Žilina – BCM Olomouc 36:80 (8:22, 26:43, 26:58)

Turnaj hodnotím pozitivně, stejně jako náš výkon v obou utkáních. Mírné nuance na útočné polovině jsme dokázali vždy zastínit dobrým výkonem na té obranné. Kluci makali a dali do obou utkání maximum, ale stále máme na čem pracovat. Jsme rádi za takováto utkání nad rámec oblastní soutěž, jelikož máme možnost potkat se s dalšími dobrými soupeři, kteří nás prověří. Pro nás velmi dobrá příprava do dalších částí sezóny. Díky našim rodičům za fandění a pomoc s dopravou. Zároveň poděkování také oběma týmům za dobré zápasy a trenérce Niky ze Snakes za organizaci a pozvánku na turnaj. Budeme se těšit na další basketbalová shledání!