Nedělní trojboj U13 aneb nic není nemožné…

Neděle 22. 10. 2023. V 6:45 ráno od haly UP vyjíždí první skupina aut na venkovní utkání do ValMezu, v 7:15 vyráží druhá kolona na nadregionální turnaj do Šlapanic a v 8:00 míří závěrečný oddíl směr Kroměříž. Že je logisticky i personálně nemožné absolvovat víceméně ve stejný čas 6 utkání s jednou kategorií? Když máte početnou skupinu kluků nadšených do basketbalu, podporovanou obětavými zapálenými rodiči a štěstí na dobré trenéry… nic není nemožné!

U13A v Kroměříži, U13B ve ValMezu a U13 nadregionální turnaj ve Šlapanicích. Když se všechna tato dvojutkání objevila v kalendáři na jediný den, nejdřív trenéry trochu orosilo. „Zvládneme to? Budeme mít dost dětí? Nezrušíme to?“ Všechny tyhle otázky běhaly hlavou docela dlouhou před plánovaným dnem „VU“ (jako „Všude Utkání“…). Na druhou stranu, proč roky poctivě budujeme početnou základnu, kde dáváme příležitost všem? Nic nezrušíme. Máme na to!

A tak i přes trochu náročnější organizaci, mohlo v neděli vyběhnout na palubovkách po celé Moravě 35 hráčů kategorie U13. Samo o sobě, vítězství.

U13A v Kroměříži

První utkání jsme rozhodli víceméně již v prvním poločase, kdy jsme si vybudovali 24 bodový náskok. V druhém poločase jsme náskok navyšovali, kdy zejména v obraně jsme hráli agresivně a nepovolili soupeři v druhém dějství ani bod.
Druhé utkání s naším typickým ospalým startem a množstvím nedaných šoupaků se chvíli tahalo. V prvním poločase zahrála sudá pětka, naopak v druhém dominovala ta lichá. I druhý zápas se nám podařilo dovést do vítězného konce.

Dokázali jsme hrát solidně v obraně, zejména na soupeřově obranné polovině, kdy jsme vytvářeli tlak „výjimečně“ i mimo míč, zároveň jsme dobře vybíhali do rychlých protiútoků. Na čem musíme zapracovat je efektivita v zakončení a přesná distribuce míče mezi všechny spoluhráče.

Poděkování rodičům za pomoc s dopravou a podporu během obou utkání 🙂

Slavia Kroměříž – BCM Olomouc „A“ 17:93 (8:18, 17:41, 17:63)
Slavia Kroměříž – BCM Olomouc „A“ 21:69 (9:20, 15:41, 17:56)

 

U13B ve ValMezu

První utkání jsme nezačali úplně dle našich představ, kdy se soupeř dostal do 6ti bodového vedení. V druhé čtvrtině se nám však podařilo skóre otočit a po poločase jsme byli o 6 vepředu my. V druhé půlce jsme přitvrdili v obraně a dokázali náskok navyšovat. Po dobrém bojovném výkonu jsme připsali první vítězství v sezóně.

V druhém utkání na nás možná dolehla i únava z předchozího náročného špílu. Problémy nám činili zejména dva rozdílový hráči soupeře, které jsme horko těžko zastavovali. Celé utkání se neslo v rytmu koš za koš, kdy v závěru byl o něco šťastnější soupeř. I přes porážku jsme však druhý zápas odmakali a není se za co stydět.

Poznáváme, že hrát agresivně do koše se vyplatí a že obrana vyhrává utkání. Zapracovat musíme na proměňování jednoduchých košů a zrychlení přechodu do útoku.

Poděkování rodičům za dopravu a fandění, zároveň i soupeři do ValMezu za možnost změny pořadatelství utkání, kvůli indispozici domácí haly UP.

Basket ValMez MIX – BCM Olomouc „B“ 21:41 (12:6, 13:19, 21:32)
Basket ValMez MIX – BCM Olomouc „B“ 30:25 (9:10, 12:10, 26:20)

 

U13 MIX odehráli nadregionální turnaj ve Šlapanicích

První zápas jsme odehráli proti domácím Šlapanicím. Soupeř byl v některých herních činnostech výrazně vyspělejší a po celý zápas tahal za delší konec. I přes naši snahu dokázal skórovat, kdy potřeboval a dovedl zápas do vítězného konce. Není však třeba věšet hlavu, někteří kluci se svými prvními zápasovými minutami popasovali víc než dobře a za utkání zaslouží pochvalu.

Druhý zápas nás čekal Bruntál, se kterým jsme hráli vůbec poprvé. Rozmanité družstvo nedávalo kůži zadarmo, ale naše herní vyspělost se prokázala a ve druhém špílu se nám podařilo zvítězit vyšším bodovým rozdílem.

Za celý turnaj kluci zaslouží pochvalu. Pracovali na 100 % a s bilancí 1-1 můžeme být spokojeni. Pochvala zejména za obranu, kde se nám již daří makat a znepříjemňovat soupeři zakončení. Pracovat musíme zejména na driblinku a herních činnostech, kde nás zatím tlačí pata.

Poděkování do Šlapanic za super nadregionální turnaj a zároveň poděkování také našim rodičům za pomoc s dopravou a fanouškovskou podporu.

Sokol Šlapanice – BCM Olomouc 65:42
BCM Olomouc – SK Bruntál 57:29