U13A doma s Mohelnicí

V sobotu 14. 10. předehrávali U13A domácí utkání s Mohelnicí.

V prvním utkání jsme od začátku diktovali tempo hry. Ač přes výpadky v obraně během první čtvrtiny, dokázali jsme v poločase držet vedení 40:14. V druhém poločase jsme zlepšili úspěšnost v zakončení a postupně navyšovali náskok. Celkem jednoznačně jsme zvítězili vyšším bodovým rozdílem. 

Druhý zápas se nesl v trochu jiném duchu. Hostující Mohelnice nedala nic zadarmo a i přes bodový rozdíl, srdnatě bojovala o každý míč. Oproti loňsku se kluci a holky z Mohel zlepšili a místy předváděli pohledný minibasketbal, zejména pak akce hoď a běž, dělala naší obraně problémy. My jsme v lichých čtvrtinách zefektivnili hru na útočné polovině a rychlými protiútoky sázeli jednoduché  koše. V sudých čtvrtinách to naopak v útoku vázlo, kdy se nepohyboval míč a akce končili většinou hrou 1 proti 5, kdy jsme nedokázali účinně distribuovat míč mezi všechny spoluhráče a vytvářet si jednoduché střelecké pozice. To se zlepšilo po omezení driblinku. V obraně to byla jiná, kdy sudé čtvrtiny dovolili soupeři pouhý bod. 

I přes dvě vysoké výhry nepanuje úplně spokojenost, zejména pak z druhého utkání. Jest pravdou, že jsme utkání nevypustili a jeli po celou dobu na 100 %, ale neproměňování jednoduchých košů a nepůjčování míče, nás v dalších utkáních s lepšími soupeři, může později mrzet. Vypíchnout zaslouží Vojta Škerle, který dravě rozjížděl protiútok a hrál nebojácně do koše. Dobře mu sekundoval i Filip Kapi, který zvednul hlavu a rozdával přihrávky spoluhráčům do dobrých pozic. „Drajv“ i tah ukazoval během obou utkání i Štěpa Ondruška, který se nebál vyvážet míče a dobře vyhodnocoval přesilové situace. Zároveň za  práci v obraně zaslouží pochvalu celý tým, méně pak za hru na útočné polovině. „Big up“ i soupeři z Mohelnice, který to nezabalil a je vidět, že rok od roku se hráči posouvají. 

Poděkování našim fanouškům z řad rodičů a zapisovatelům na stolku. Poslední domácí utkání letošního kalendářního roku nebylo tak vyrovnané jako to předchozí, i přesto se určitě bylo na co koukat. 

BCM Olomouc „A“ – BK Mohelnice MIX 102:18 (18:8, 40:14, 72:16)
BCM Olomouc „A“ – BK Mohelnice MIX 74:15 (16:6, 32:6, 51:14)