U13 odehráli doma 2 utkání s Prostějovem

V sobotu 7. 10. odehráli kluci U13 domácí derby s Prostějovem. V obou utkáních se jim podařilo zvítězit!

Tradiční hanácké derby, které vloni vyznělo v součtu lépe pro Prostějov, sebou v této kategorii přináší kvalitní vyrovnané zápasy. Od začátku bylo znát, že půjde o defenzivní bitvu mezi oběma celky. Ve druhé čtvrtině prvního utkání se nám podařilo dobrou obranou odskočit soupeři na rozdíl 15 bodů. V dobré obraně jsme pokračovali i po zbytek utkání a první špíl dovedli do vítězného konce.

Průběh druhého zápasu byl o poznání vyrovnanější. Po zaspané 1. kvartě jsme začínali druhou 8minutovku za stavu 15:18 pro Prostějov. Do poločasu se nám podařilo skóre obrátit zejména převahou na útočném doskoku, kdy jsme z druhých šancí využívali výškové převahy. Vyrovnané utkání se tahalo stylem koš za koš a až v poslední periodě jsme dokázali urvat rozhodující náskok. Připsali tak i druhou důležitou výhru v náš prospěch.

BCM Olomouc – BCM Orli Prostějov 54:36 (10:6, 30:15, 40:26)

BCM Olomouc – BCM Orli Prostějov 60:49 (15:18, 34:31, 45:41)

Za obě utkání mají kluci pochvalu. Soupeře tlačili dobrou obranou, pohlídali doskok a zaslouženě v obou utkáních zvítězili. Kde nás naopak může tlačit bota jsou nedané „šoupáky“, kterých jsme minuli během obou utkání nespočet a zároveň s tím ruku v ruce klid v zakončení. Pochválit zaslouží i soupeř, který to nezabalil a zejména ve druhém utkání se držel dlouho na dostřel. Vydal ze sebe maximum, stejně jako my!

Pokud bych měl někoho vypíchnout z našich řad určitě Niky Lauda, který v lichých čtvrtinách skoro až překvapil famózní obranou a dobrou prací na doskoku pod oběma koši, Kryštof Kubík v sudých pětkách, kdy dokázal pokrýt ofenzivní hrozby soupeře a dobrým pohybem v útoku zatápěl soupeřům, Maťa Michálek a Kuba Šura za motor a rozjezd v počátku rychlých protiútoků. Ale i všichni ostatní kluci se zhostili svých rolí znamenitě a odvedli velmi dobrou práci. Nelze však teď usnout na vavřínech ze dvou dílčích výher, je potřeba makat ještě víc v tréninku a pracovat na spousty věcech, kde je velký prostor ke zlepšení.

Poděkování a palec nahoru našim fanouškům z řad rodičů a kluků z kategorií BCM, stejně jako rodičům z Prostějova za fandění a vytvoření zdravé sportovní atmosféry na hale UP v duchu fair-play!