O pohár rektora U15 2023

Od pátku 26. až do neděle 28.8. se na Sportovní hale UP konal již tradiční turnaj pro kategorii U15, O pohár rektora UP. Formát tohoto roku ale nebyl nikdy takto rozsáhlý jako letos, protože domácí tým BCM Olomouc hostil 12 týmů z celé republiky a zahraničí. K vidění byl po celou dobu turnaje výborný basketbal, který lákal velkou účast z řad rodičů, kamarádů i spoluhráčů. 

Svou dominanci z minulého ročníku v kategorii U14 potvrdil úřadující mistr republiky Válečníci Děčín, kteří dokráčeli až pro prvenství v turnaji, kdy ve finále porazily celek Tygři Brno. V zápase o 3. místo vyzval domácí tým BCM Olomouc maďarskou akademii Honvéd Budapešť. Maďarský tým potvrdil roli favorita a bral tak bronzové medaile. Ve skupině o 5.-8. místo se poprali o umístění týmy Sojky Pelhřimov, BC Nový Jičín, Jiskra Kyjov a Vlci Žďár. Ve skupině o 9.-12. místo pak bojovaly týmy BC Vysočina, Kbely, SK Žabovřesky a BCM Olomouc „B“. V obou skupinách o umístění byly k vidění skvělé výkony jak týmové, tak individuální. 

Celý turnaj korunovalo vyhlášení All Star 5 a MVP turnaje v následujícím složení:

All Star:  Adam Weiser (BCM Olomouc), Marek Houška (Válečníci Děčín), Hidas Henrik (Honvéd Budapešť),Filip Mašek (Tygři Brno), Štefan Simonovic (Tygři Brno).

MVP turnaje: Jan Kopecký (Válečníci Děčín)

Doufáme, že se všem turnaj líbil a že se zase za rok shledáme na palubovce Sportovní haly UP v Olomouci!

Na závěr bych chtěl poděkovat všem rodičům z kategorie U15, kteří byli nedílnou součástí organizačního týmu a zajistili chod bufetu a dalších potřebných věcí, děkujeme!