U15 ani proti Žďáru, mládí příslibem

Chlapcům nelze upřít snaha. Ta však v našem případě opět nestačila, a tak jako minule a předminule a předpředminule a vlastně prakticky vždy s jednou výjimkou bylo po první kvartě o výsledku rozhodnuto a hráči už jen „získávali zkušenosti“. Gali jako jediný hráč schopný odolávat a prosadit se proti tlaku na vše stačit nemohl, navíc i ostatní se museli vydat na scénu, pokud jsme měli zápas nějak přečkat po jednom předzápasovém sebezranění sebepádem a jednom vyfaulování v 17. minutě.

SK UP-BCM Olomouc : BK Žďár nad Sázavou                      51 : 74 (10:25, 22:20, 13:14, 6:15)

Body: Kubík 14, Galko 13-11/3, Šaradín 8-4/2, Gregor 5-2/1, Přibyl 5-1/1, Mlčoch 4, Urbánek 2, Jakeš, Štýbnar, Weiser 0.

TH 18/6 = 33 %                        F- 22                Trojky: 0

Velmi sympaticky zahrál mladý V. Kubík. Statečně se potýkal se žďárským obříkem v bitvě o dolní postavení v obraně a dokázal se několikrát před něj předtlačit. V útoku pak správně „relokoval“ v bedně a nabídnuté šance dobře proměňoval. Weisi měl slibné momenty. Dokud na něj nebyl vyvíjen tlak, snažil se vidět a správně rozdávat míče. Pod tlakem už to nebylo úplně růžové, to je však zatím bolest všech našich rozehrávačů, kteří se na toto musí adaptovat.