První extraligové zkušenosti pro U14

Na první utkání extraligy se hráči U14 vydali na výlet do Pardubic a Nymburku. S Nymburkem máme již odehrané jedno utkání na národním finále jako U13. Tehdy to bylo vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Nymburk o 6-9 bodů. Očekávalo se tedy vyrovnané utkání i letos. Nicméně od pravdy jsme byli hodně daleko a bylo to jasné už po pár minutách první čtvrtiny. Soupeř na nás vyrukoval ve vysokém tempu a s agresivní obranou, kdy jsme nebyli několikrát za utkání ani vyhodit míč z autu. K zamyšlení byl také hlavně alibismus rozehrávačů a snaha zbavovat se míče jenom ať nás někdo nezačne bránit na těsno, ono by to mohlo náhodou trochu bolet a museli bychom do souboje. To je potřeba změnit u všech hráčů co nejdříve. 

Druhé utkání proti Pardubicím mělo pro nás ještě horší scénář než předchozí den. Pouhé 4 body z naší strany za poločas hovoří za vše. Tempo ještě vyšší a obrana velice tvrdá. Nic jsme nedostali zadarmo a zůstaly nám otevřené pusy, co se to vlastně děje. Většinou jsme stihli jenom otočit hlavu a soupeř už získával míč a zakončoval. Třetí čtvrtina, nám ukázala, že basketbal hrát umíme, ale problém je hlavně v našich hlavách, psychické odolnosti, neochotě obětovat vlastní tělo a iniciovat kontakt s hráčem. 

Z každé porážky je potřeba se poučit. Tento víkend nám konečně ukázal úroveň naší hry a hlavně mentální odolnosti našich hráčů. 

 

BA Nymburk : BCM Olomouc 77:42

BK Pardubice : BCM Olomouc 101:37