Hráči U14 nestačili na Kyjov

Komplikace s posledním utkáním základní části začaly už týden předem – nemoci, zranění, omluvenky, kroužky atd… A bohužel ani den zápasu se neobešel bez problémů – po několika kvalitně odsloužených letech vypověděl službu kabel, který měl na starosti časomíru a skóre. Naštěstí se nám podařilo zajistit náhradní zařízení a utkání tak mohlo proběhnout. A pak přišel ten hlavní a největší problém – dostat se do zápasového tempa po týdenní basketbalové pauze. Světlých chvilek jsme v utkání měli opravdu tentokrát minimum. Soupeři jsme dopřáli až neuvěřitelný počet košů zadarmo, kdy jsme jim odevzdali míč do ruky aniž by na nás vyvíjeli jakýkoliv tlak. A když už to vypadalo, že jsme se v polovině utkání nadechli k bodovému obratu a převzetí tempa utkání, zase jsme se zlomili sami bez jakéhokoliv výraznějšího odporu Kyjova. Zatažená obrana soupeře nás k ničemu nenutila, spíše na nás pokaždé vyčkávala až si naivně najedeme do 5 postavených hráčů a odevzdáme jim míč- stačilo to a mělo to pro Kyjov úspěch. 

Dobré utkání odehráli naši hráči, kteří absolvovali celý týden bez omluvenek. Neměli problém se dostat do tempa, disciplinovaně plnit to, co chceme na hřišti předvádět a hlavně být konkurenceschopní. Vyzdvihnout zaslouží hlavně Šporik, který se probudil z letního spánku snad do zimního bdění a rozhodl se konečně prosadit a ukázat svůj talent.

Pro celý tým je toto utkání opět zdvižený prst, že bez tréninku a disciplíny na hřišti to nepůjde. V druhé polovině sezony nás čekají noví a těžší soupeři, takže je potřeba se dát zdravotně do pořádku a pokračovat v tvrdé práci. 

BCM : Kyjov 66:85