U15 v Opavě nepřekvapili

Ani v Opavě našim hráčům nešlo upřít úsilí. Upřímně. Bohužel, co by snad stačilo na vánoční školní turnaj, opravdu z naší strany zatím nestačí na (pod)průměrnou úroveň žákovské ligy v této kategorii, bez snižování výkonu Opavy. 

BK Opava : SK UP-BCM Olomouc                93 : 39 (24:5, 28:9, 20:17, 21:8)

Body: Mlčoch 9-3/2 (1), Gregor 8-6/4, SchindUrbi 4-2/2, Galko, Přibyl 4, Keder, Šaradín 3-2/1, Přindiš 2-2/0, Kubík 2-2/0, Husička, Štýbnar 0.

TH 19/12 = 63 %                      F- 19                Trojky: 1

Ta byla nad námi ve všech parametrech od kondice, zejména v síle, vytrvalosti a rychlosti, přes dovednosti, zejména ovládání míče, až po taktické zvládání obou fází hry, tj. že si byla schopna přihrát míč a chytit ho i za pohybu, ochotou hrát do těla a vyspělejším udržováním prostorového rozmístění na hřišti, kde naši borci – snad jen zatím – sami sobě vytvářejí překážky neustálou tendencí shlukovat se k míči a cpát se zavile do středu osy hřiště namísto vniku s výhozem (drive´n´kick), či prostým posunutím míče (extra pass). S těmito vědomostmi, resp. dovednostmi odchází většina hráčů z kategorie minibasketu do žáků…

Věřme, že se postupně vyzdraví a doléčí chybějící hráči a všichni, resp. i ostatní, postupně naběhnou na tréninkový režim umožňující jeho racionální řízení, aby (vůbec) šlo s někým nějak trénovat.