První domácí utkání U14

Kategorie U14 se poprvé představila na domácí palubovce haly UP a opět to bylo proti brněnských týmům – Podolí a Žabovřesky. Soupeře z Žabin jsme znali již z minulosti a z letošního přípravného turnaje v Kyjově. Kvalitní soupeř se snahou o rychlý basketbal zaručoval dobré utkání a snad zase posun našich hráčů basketbalově vpřed.

V prvním poločase jsme kupili spoustu chyb a nebyli jsme pozorní na obranné polovině. Dávali jsme tím neustále možnost soupeři zůstat na bodově na dostřel. Celý poločas se táhl rozdílem + 10 bodů v náš prospěch. Bod zlomu přišel ve třetí čtvrtině, kdy jsme suverénně zaveleli k úprku, kdy první tři minuty byl úsek 14:3 v náš prospěch. V ten moment jsme naskočili na koně, zařadili rychlost 2 a už jsme naštěstí nepolevili. 

Nedělního soupeře z Podolí jsme také znali, ale to už je z daleké minulosti U10 a U11.  V té době byl soupeř daleko před námi. Všichni kluci si jistě vzpomněli, když nás na turnajích poráželi o 10-30 bodů. Pozitivem bylo, že jsme se nezalekli, ale naopak jsme chtěli soupeři vrátit vše i s úroky.  První čtvrtina 26:6 hovořila za vše – zakousnout, přitáhnout a nepovolit! Oproti sobotnímu utkání jsme byli mnohem více pozornější na obranné polovině a byli jsme schopni plnit základní obranné rotace. Stejně tak se nám výrazně lépe dařilo správně zakládat rychlé protiútoky a po většinu zápasu jsme tak minimálně museli řešit postupnou hru 5v5. Když už jsme se dostali do postupného útoku 5v5, soupeř bohužel nestíhal rotovat a často byli  k vidění pohledné basketbalové kombinace žákovského basketbalu. 

BCM : Žabovřesky 90:52

BCM : Podolí 88:35