Sezóna U14 zahájena

Hráči U14 zahájili letošní sezonu jako první ze všech kategorií. Hned první víkend je čekal pravděpodobně favorit naší skupiny – Tygři Brno. V utkání s Tygry Brno jsme bohužel zaspali začátek a trvalo nám pár minut se rozběhnout a dostat se alespoň na tempo soupeře.

Pak už bylo těžké se dostávat bodově před soupeře, i když se nám to párkrát v prvním poločase povedlo, stálo nás to hodně sil. Soupeř nás přehrál zejména na doskoku, a to jak obranném, tak i útočném. Bohužel na doskoku se většinou rozhoduje o osudu utkání a v tomto utkání to platilo dvojnásob. Chyběla nám pod oběma koši agresivita a chuť se aspoň trošku poprat s brněnskými čahouny. Kámen úrazu byly opět neproměněné volné dvojtakty (24) a nevynucené ztráty, kdy jsme dobrovolně bez tlaku odevzdávali míče soupeři. Ve třetí čtvrtině jsme nechali rozehrát soupeřova nejlepšího hráče. Díky pár jednoduchým nebráněným nájezdům soupeř odskočil na bezpečný rozdíl 20ti bodů a přesně s takovým náskokem také dohrál utkání.

Druhé utkání v sezoně nás čekal další brněnský tým – Basket Brno. Start opět vlažný, ale se vzrůstající tendencí. Oproti přípravnému turnaji v Kyjově jsme celkově výrazně polevili v agresivní obraně. To potřebujeme dostat zpátky. Basketbalově jsme byli v tomto utkání vyspělejší, kdy byli vidět pohledné basketbalové akce. Podstatnou a důležitou změnou byla procentuální úspěšnost našeho zakončení. Tentokrát nám nikdo nezačaroval ruce a obroučky a bylo to tak, jako na tréninku.

Tygři Brno vs. BCM (76:56)

Basket Brno vs. BCM (57:97)