U14ky v Kyjově na turnaji

Hráči U14 se připravovali na začínající sezonu v Kyjově. Do turnaje jsme vstoupili vítězně proti soupeři z Tábora. Skóre 93:11 je vypovídající. Tímto zápasem se naši chlapci rozehráli na další těžší utkání, které je čekali v dalších dvou dnech proti soupeřům ze Žďáru, Kyjova, Brna a Bratislavy.

Druhý den Kyjovského turnaje U14 si naši hráči poradili se soupeři ze Žďáru a Bratislavy. Za vítězstvím stála zejména agresivita na obranné polovině, kdy jsme neustále tlačili na míč a nedovolili soupeři se rozběhnout. Ve třetím, nejdůležitějším, utkání už bylo vidět, že nám dochází síly. Přece jenom tři utkání s rozestupem cca hodina a půl už zanechá nějaké stopy. S domácím Kyjovem jsme si vylámali všechny zuby. Bohužel naše tempo v obraně výrazně upadlo a často jsme soupeři darovali koše zdarma. Nakonec o naší prohře o 2 body v poslední vteřině utkání rozhodla nedisciplinovanost na obranné polovině a snad i trošku strach jít si pro vítězství více než soupeř. V neděli na chlapce čekal soupeř z brněnských Žabin, se kterým zvítězili dvouciferným rozdílem.

Zpět do Olomouce tak hráči vezou první medaile, pohár a individuální ocenění All-stars v této sezoně. Věříme, že tato ocenění nejsou letos poslední a další kategorie budou stejně, ne-li více, úspěšné na jejich přípravných turnajích na novou sezonu.

 

Komentář trenéra: 

Za mě super turnaj. Klukům gratulace k výkonům a k druhému místu.
Možná to bude znít divně, ale mě se nejvíce líbil ten prohraný zápas s Kyjovem. I když jsme ho prohráli košem v poslední sekundě, tak přesně kvůli takovému utkání a s takovým soupeřem se tam podle mě jelo. Mělo to náboj, kvalitu, pracovaly nervy. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. Napřed jsme o deset bodů tekli, pak jsme byli zase deset v plusu. Pak se to překlápělo podle toho, kdo měl klidnější hlavu a kteří hráči byli zrovna v laufu. Přesně takové zápasy můžou kluky posunout dopředu, přinést zkušenosti a ponaučení.
Náš hlavně psychický kolaps v posledních dvou minutách může být tou pověstnou fackou před začátkem sezóny, kterou kluci potřebovali, aby sezónu zahájili plně soustředěni a v tisíciprocentním nasazení. Do Kyjova se v sezóně ještě vrátíme, tak snad to bude v říjnu vypadat jinak.