U15: Víkendová utkání v Opavě a Mohelnici

2. a 3.10. se uskutečnila další venkovní utkání pro hráče kategorie U15. V sobotu změřili síly na palubovce BK Opavy a v neděli je čekal kratší výjezd do nedaleké Mohelnice.

Zápas s Opavou začal opatrným přístupem z obou stran, ale v průběhu 1. čtvrtiny jsme si vybudovali desetibodový náskok i díky úspěšné střelbě z dlouhé vzdálenosti. Bohužel jsme ve druhé čtvrtině polevili v koncentraci, což dalo soupeři možnost se na nás dotáhnout a do kabin se šlo s jednobodovým rozdílem. Vstup do druhého poločasu nám nevyšel a po zbytek zápasu jsme se na soupeře jenom dotahovali. Nepomohl nám fakt, že z důvodu zranění a vyfaulování dvou klíčových hráčů v poslední čtvrtině, byly naše šance o zvrácení vývoje utkání zase o něco menší. Ačkoliv jsme se dokázali dotáhnout na tři body, soupeř ve správnou chvíli zase zabral a utkání si až do závěru pohlídal.

BK Opava 79 : 72 BCM Olomouc

Broda Jan – 22b, TH 19/7; Flaks – 21b, TH 6/3; Pazdera – 14b, TH 8/5; Sedlák – 5b, TH 1/0; Broda Jakub – 5b; Růžička – 3b; Bílek – 2b, TH 4/2; Keder a Spáčil – 0b

V neděli nás čekal papírově snazší soupeř, ale rozhodně to nebyl z naší strany přesvědčivý výkon, a naopak soupeři za jejich bojovnost a nebojácnou hru patří projev úcty. Ačkoliv jsme si v úvodu utkání vytvořili bodový náskok, tak herně jsme nepodávali výkon, kterým se chceme prezentovat. Obranu tvořila laxnost a nepozornost a v útočné fázi chyběla přesnost a jednoduchost. Utkání jsme dovedli do vítězného konce, avšak s tímto výkonem nesmíme být v žádném případě spokojeni, a naopak je potřeba se ponaučit a v tréninku zase pořádně makat.

BK Mohelnice 68 : 119 BCM Olomouc

Pazdera – 55b, TH 7/4; Broda Jan – 18b, TH 10/9; Broda Jakub – 13b, TH 2/1; Bílek – 13b; Sedlák – 9b, TH 2/1; Keder – 3b, TH 2/1; Růžička – 2b; Jakeš – 2b; Bouchal – 2b; Spáčil – 2b