Premiéra v dorosteneckém basketbalu

 V sobotu jsme se potkali s Tygry Brno. Utkání jsme nezačali špatně, míč šel dobře z ruky a vytvořili jsme si spoustu volných pozic. I když procento úspěšnosti nebylo velké, neustále jsme drželi se soupeřem krok.
Slušně jsme i bránili a hlavně doskakovali. V 14. minutě přišel výpadek a soupeř odskočil na 19 bodový rozdíl. Ještě jednou jsme se dostali pod 10 bodů rozdílu, ale to bylo vše. Vrátit do utkání se nám nepovedlo.
Nastal zkrat a kolaps celého družstva. Vypadali jsme jako vystrašené děti. Všude byl chaos a panika. Brno nás rozneslo po palubovce. Sobecky jsme útočili 1 na 3, aniž bych viděl spoluhráče a zároveň jsme se nevraceli do obrany.

SK UP BCM Olomouc – Tygři Brno 43:94

Kalita 17, Flaks 8, Brož 5, Čank 5, Navrátil 4, Grunta 2, Turna 2, Hofhans 0, Špička 0, Špička 0, Kráčmar 0, Myška 0.

V neděli o poznání slabší soupeř ze Žďáru nad Sázavou. Mělo to být vyrovnané utkání. Ovšem se syndromem spasitelů a dětských hvězd žákovského basketbalu se hrát nedá.
Pozitivní pouze bylo, že ve ¾ kdy „hvězdy“ pro svou nedisciplinovanost a sobeckost seděly na lavičce, tak jim „náhradníci“ předvedli a dali lekci z bojovnosti.
Hráči, kteří loni nedostávali v utkání tolik minut, svých 8 minut využili beze zbytku. Soupeři byli vyrovnaným partnerem a dokonce jej mírně o pár bodů přehráli. Poslední čtvrtinu dokonce vyhráli celou poměrem 22:17.

SK UP BCM Olomouc – BK Vlci Žďár nad Sázavou 70:100

Turna 19, Čank 11, Brož 11, Flaks 9, Kalita 8, Grunta 6, Špička Jan 4, Hofhans 2, Myška 0, Špička 0, Kráčmar 0.

Špička Jan – „O víkendu jsme hráli doma s týmem z Brna a Žďáru nad Sázavou. V obou zápasech jsme měli nějaké akce, které se nám povedly, ale byla tam spousta nedostatků, které bychom mohli zlepšit. Například doskok, občas pomalá obrana, střela v pravou chvíli a někdy až moc dlouhé držení míče. Z mého pohledu to mohly být vyrovnané zápasy, jak s Tygry Brno, tak se Žďárem nad Sázavou, ale tak nějak se nám nedařilo. Ale aspoň z mého pohledu to byla dobrá zkušenost a doufám, že to příště půjde lépe.“

Flaks Patrik – „Víkendové zápasy se mi zdály už lépe odehrané než ty v Kyjově. Už se nám tam objevují i akce, který trénujeme na tréninku. Ještě musíme ale zlepšit obranu. Dostáváme se pomalu do toho.“