St.mini 2008, turnaj NH Ostrava, aneb „ahoj-jak-se máš“, Den1

Turnaj měl pro tým roč. 2008 posloužit v první řadě jako „ahoj-jak-se-máš“ setkání v silnější sestavě po čtyřech měsících, jelikož takto se tento rok potkali na hřišti teprve potřetí. K tomu celkem pět utkání proti vždy silným soupeřům ze Severní Moravy a basketbalově velmi kvalitním Pardubicím, tedy výživné sousto, při jehož digesci měl tým do sebe dostávat herní principy, které chceme průřezově od všech našich týmů BCM. A, samozřejmě, pro každý tým byl turnaj určitou neznámou po uměle přerušené sezóně přímo v její vrcholné fázi, takže se čekalo, v jakém světle se kdo představí.

G1, Basketpoint Frýdek-Místek : BCM Olomouc           52 : 82

Na úvod docela jednoznačné vítězství, avšak nejednoznačně dosažené, nebyl to „easy walkover“. Soupeři jdou poslední dobou nahoru, investice pumpované do jejich mládeže místním mecenášem se projevují, což slouží ku prospěchu jak jim, tak českému basketu obecně.

K náskoku nám výrazně napomohla první kvarta a na jejím konci náskok téměř +20 punktů. FM se nechali trochu zaskočit a naši po utkání hladoví hráči jezdili po lajnách jako chrti v závodech na dráze za zajícem. Sestavě šéfoval JanBr, po křídlech létali Gali a Dubany. Trefa něco trefil, Šara se dobře pral v bedně, kde ho doplňoval JakBr, a zejména Mara se v obraně vydával.

Takto náročný scénář nelze používat celé utkání. O tom se přesvědčila naše druhá parta, zvláště když proti sobě měla znatelně silnější skupinu než ta předchozí. Mety vzal pod křídla oba malé, Sikyho a Dalibora, na „jedničce“ a „dvojce“ Mlči a Mitty šůrovali lajny a Niko s Radkem valili „hustle“. Podařilo se jim otupit odpor Frýdku i Místku a dostat zápas do běžných pracovních kolejí. Díky tomu se mohlo pokračovat v naplánovaném scénáři a posílat na hřiště pro minuty a zkušenost pravidelně všechny hráče.

Na první „meeting-greeting get2gether“ to nebyl vůbec špatný „point“.