Žáci U14 na turnaji v Ostravě

O prodlouženém víkendu 5. – 7. 6. se žáci U14 vrátili na basketbalová kolbiště kvalitně obsazeným turnajem v Ostravě. Ve třech dnech odehráli 5 utkání a po pauze tak dali vzpomenout jaké to je nastoupit do ostrého zápasu. V prvé řadě chceme poděkovat pořadatelům za možnost zúčastnit se turnaje s top týmy v dané věkové kategorii.

V prvním utkání se naše družstvo setkalo letos již potřetí s týmem NH Ostrava. Ač měli domácí z počátku navrch, povedeným závěrem třetí a čtvrté čtvrtiny jsme se z bodového deficitu vrátili do utkání. Náš nejlepší výkon na turnaji s adekvátním nasazením, poznamenalo množství nedaných šoupáků i díky kterým jsme nakonec nedokázali urvat utkání pro sebe. Domácí v závěru trefili dvě těžké trojky a první zápas turnaje tak ovládli borci z Ostravy.
NH Ostrava – SK UP BCM Olomouc 64:62

 

V druhém utkání jsme nastoupili proti pražským sokolům. Celé utkání jsme tahali za kratší konec a prali se s výškovou převahou soupeře. Na konci 3Q jsme se povedenou pasáží opět vrátili do hry a stáhli rozdíl ve skóre na 4 body. V poslední kvartě však měli více sil hráči Sokola Pražského a v divoké přestřelce po právu zvítězili.
SK UP BCM Olomouc – Sokol Pražský 93:107

 

Druhý den nás z úvodu čekal další pražský soupeř, a to Tygři Praha. Bohužel jsme byli schopni držet se na dostřel pouhou jednu čtvrtinu. V té druhé už nám Tygři dávali lekce rychlých protiútoků i agresivní důrazné (zároveň čisté) obrany. Bohužel naši hráči nebyli schopni se přizpůsobit tvrdé hře soupeře a po právu tak dostali „na čuňu“ a připsali třetí porážku na turnaji.
SK UP BCM Olomouc – Tygři Praha 58:85

Ve čtvrtém zápase proti Pardubicím už se na naší straně začala projevovat únava. Nebyli jsme schopni v obraně na nohách přibrzdit soupeře a lacině odevzdávali míče při přechodu poloviny. Poločas jsme se drželi, pak si na nás však pardubičtí rychlou hrou i kvalitní obranou letos podruhé rozdílem třídy, smlsli.
Synthesia Pardubice – SK UP BCM Olomouc 81:57

Poslední den turnaje nás čekal známý soupeř z Grizzlies Plzeň. Bohužel únava již byla znát úplně. Nebyli jsme schopni konkurovat vyrovnaným celkům s početnějším zastoupením hráčů. S Grizzly jsme se nedrželi téměř ani čtvrtinu. Odevzdaný a nebojovný výkon rozhodně neodpovídal tomu na co máme… V závěru sice hráči z lavičky přinesli energii a stáhli rozdíl ve skóre na 7 bodů, ale celkově to z naší strany nebyl povedený výkon a připsali jsme pátou porážku na turnaji.
Grizzlies Plzeň – SK UP BCM Olomouc 77:70

Turnaj nám ukázal naše nedostatky, na kterých je potřeba pracovat, abychom se mohli srovnávat se špičkou republiky v dané věkové kategorii, je třeba ještě hodně práce. Celkově jsme pak ztráceli zejména naším nedůrazem a (ne)nasazením v obraně, ve kterých byli soupeři někde jinde. I tak byl pro nás kvalitní přípravný turnaj závěrečným vyvrcholením této zvláštní sezóny a pevně věřím, že si kluci po dlouhé době užili společné chvíle a zážitky. Věřme, že věci se již vrací do normálu a budeme moci příští rok opět vletět do basketbalových bojů a bavit se sportem 😊

Klukům patří díky za reprezentaci, někdy světlejší někdy tmavší chvilky, ale i za odpovídající chování mimo hřiště. Rodičům velký dík za fandění a pomoc s dopravou. Bez vás by to nešlo!