U12 na představení v Přerově

Na první pokaranténní turnaj v Přerově se jela představit nová kategorie U12. Na turnaj jsme odcestovali ve velkém počtu 19 hráčů a každé utkání měli tak trenéři těžkou hlavu s udělením nuceného odpočinku 4 hráčům, kteří nenastoupí do utkání. Ve skupině na nás čekal známý soupeř z Prostějova a poprvé se utkali s týmem z Blanska.  S oběma soupeři dovedli utkání do vítězného konce a chystali se tak na finále turnaje.

V utkání o první místo jsme se střetli s obry ze Zlína. Úvodní šok z enormní výškové a váhové převahy a také z toho, že Zlíňáci už skoro smečují opadl po prvních dvou minutách. Naši hráči se poté oklepali, zakousli se a rvali se hlava nehlava. Z hlediska skóre na tabuli byl průběh utkání vyrovnaný. Nicméně po basketbalové stránce jsme soupeře přehrávali a pohlednými akcemi vykouzlili úsměvy na tváři nejen našich parádních fanoušků, ale i trenérů. V tomto utkání naprosto platilo pořekadlo, že není důležitý konečný výsledek, ale spíše to, co předvedeme na hřišti za výkon. A ten jsme podali na velice slušné úrovni. Po vyrovnané koncovce se vítězem turnaje stal Zlínský tým a naše družstvo tak obsadilo krásné druhé místo.

Pochvala patří všem hráčům, kteří se turnaje zúčastnili a zlepšovali se minutu po minutě každého utkání. Velké díky rodičům za parádní atmosféru, kterou klukům přichystali.