Výlet do Šumperku aneb jak nám padal míč z ruky

Prvním pozitivem bylo, že jsme odjeli poprvé na utkání v plné sestavě. Chyběli pouze benjamínci Šuranský a Suchánek. Nicméně utkání rozhodně nepatřily do skupiny „reklama na minibasketbal“ a to hned z mnoha důvodů. Jedním z důvodů byla bohužel 4-hodinová ospalost pár našich hráčů, kteří se ne a ne dostat do tempa utkání a ukázat zapálení do hry. 

Dělat chyby v utkání je absolutní nezbytností v těchto kategoriích, ať se mají kluci z čeho poučit a posunout se basketbalově dál. Nám se bohužel, ale dařilo chybovat nespočetně krát v úplných základech basketbalu jako je chycení míče a nebyli jsme tak schopni předvést své basketbalové umění. Jak už tak bývá zvykem v této kategorii, obrovské množství zbytečných přihrávek nenašlo svého adresáta, ale směřovalo přímo do rukou soupeře, kterého jsme tak nechali ve hře a museli jsme se trápit až do posledních vteřin.

Na druhou stranu se nám dařilo často udržet dobré rozestavení na útočné polovině, ale potom už jsme se báli porážet 1v1 a když jsme náhodou porazili 1v1, bohužel na nás čekali další  4 obránci ve vymezeném území. Na tempu hry nepřidala ani obrana od poloviny soupeře a pro basketbalový růst dětí v tomto věku toho utkání se Šumperkem bohužel moc nepřinesly! Doufejme ve světlejší zítřky.

Rodičům velké díky za férové fandění a parádní atmosféru pro naše talenty.

 

Šumperk : BCM (26:30)

Gregor 9, Kubík 6, Macháček 4, Kašpar 4, Šlezar 4, Galla 2, Bláha 1

Šumperk : BCM (35:36)

Mlčoch 9, Gregor 8, Weiser 6, Kubík 4, Daneček 4, Macháček 2, Hloušek 3