U15: Kyjov a Opava B

V sobotu 7.3. jsme potřetí v této sezóně zavítali na palubovku Jiskry Kyjov a celkově se jednalo o 5. vzájemné utkání. V neděli 8.3. naopak chlapci z kategorie U15 odehráli domácí utkání, a to proti BK Opava B.

Poslední vzájemné utkání s Jiskrou Kyjov nám uteklo v závěru, kdy jsme smolně dostali vyrovnávací koš 5 vteřin před koncem a v prodloužení jsme nakonec prohráli. Tentokrát nás soupeř v žádném případě nepodcenil a doslova nás drtil hned od začátku. Prezentovali se velmi sympatickým týmovým výkonem, pouštěli si rychle míč z ruky, dokázali se prosazovat z dlouhé vzdálenosti a v obraně byli velmi kompaktní. Na druhou stranu jsme my měli problém s rozehrávkou a přenesením míče na útočnou polovinu, neroztahovali jsme dostatečně v útoku hru a neustále si zavazeli, ale největším problémem bylo nasazení hráčů. Chvilkama to dokonce vypadalo, že je naším hráčům průběh utkání lhostejný. Soupeř se očividně hrou bavil a dokázal jejich prezentováním i rozfandit místní fanoušky. Zaslouženě si tak tým Kyjova došel pro jednoznačnou výhru.

Jiskra Kyjov 92 : 57 BCM Olomouc

Čank – 14b, TH 6/6; Grunta – 11b, TH 6/3; Turna – 9b, TH 6/3; Kalita – 9b, TH 3/1; Brož – 8b, TH 1/1; Flaks – 6b, TH 2/0; Hofhans – 0b, TH 2/0; Špička Jan – 0b

Nedělní soupeř byl sice výsledkově na tom hůře jak my, přesto jsme věděli o jeho kvalitě, jelikož se zároveň účastní žákovské extraligy U14. Bohužel jsme výkonem navázali na sobotní utkání a od začátku jsme se trápili. Vypadával nám míč z rukou, spousta neproměněných pokusů zpod koše, hloupé ztráty při přechodu na útočnou polovinu, zavazení si – to vše byli jednoznačné nedostatky. Přesto tím největším nedostatkem byli nasazení a bojovnost. Bohužel jsme herně doplatili na naši pohodlnost a neochotu vystoupit z komfortní zóny za účelem zlepšení se a získání nových zkušeností. Opět se soupeř prezentoval sympatickým basketbalem, ale před vítězstvím je zastavila jen skutečnost, že naši hráči jsou o rok až dva starší a tím pádem jsme měli silovou a výškovou převahu. Číselný výsledek zdaleka nehovoří o průběhu utkání, jelikož náš výkon byl velice podprůměrný.

BCM Olomouc 85 : 75 BK Opava B

Turna – 23b, TH 4/3; Flaks – 14b; Grunta – 13b, TH 7/3; Čank – 13b, TH 2/1; Brož – 11b, TH 10/5; Kalita – 8b, TH 2/2; Hofhans 3b; Špička Jakub, Špička Jan a Heckelmoser – 0b