U15: Výhra v Opavě a dramatická koncovka s Kyjovem

V dalších zápasech žákovské ligy U15 jsme v sobotu 25.1. odehráli utkání v Opavě a v neděli 26.1. naopak přicestoval tým Jiskry Kyjov. Zatímco v sobotním utkání jsme se setkali s novým soupeřem, jímž byl „B“ tým BK Opavy, tak v neděli jsme se s Kyjovem tuto sezónu utkali už potřetí.

Pro Opavu je účast v lize U15 spíše doplňkem, protože jejich soupiska obsahuje převážně hráče narozené roku 2006 a jsou tak extraligovým soupeřem našeho týmu U14. Od začátku jsme chtěli udávat tempo zápasu a dát tak najevo věkový rozdíl. Rychle jsme se dostali do vedení 11:0 a díky tomu jsme lehce polevili v koncentraci. Soupeř se rychle vrátil do zápasu a první poločas se dohrával za téměř vyrovnaného skóre 33:32 pro nás. Naštěstí jsme chytli úvod druhého poločasu a rychlými protiútoky naše vedení narostlo o 17 bodů. Soupeř se houževnatým výkonem snažil vrátit do utkání, ale koncovku jsme si pohlídali a zápas dovedli do vítězného konce.

BK Opava B 63 : 82 BCM Olomouc

Kalita – 23b, TH 12/7; Brož – 18b, TH 6/2; Turna – 15b, TH 2/1; Grunta – 14b, TH 2/0; Čank – 5b, TH 3/1; Očenášek – 4b; Kalábek – 2b, TH 1/0; Flaks 1b, TH 2/1

Kvalita soupeře nedělního utkání nám byla známá. Přesto jsme na naše výkony v posledních týdnech chtěli navázat a soupeři dát jasně najevo, že už nejsme tím týmem, který v prvním vzájemném utkání prohrál o 30 bodů. Bohužel se nám nedařilo chytit tempo v úvodu utkání a soupeř si kontroloval desetibodové vedení. Nebyli jsme dostatečně důrazní a v útoku nám dělalo problém se prosadit 1v1. Ovšem trpělivost našich hráčů se projevila ve třetí čtvrtině, kdy jsme těžili ze skvělé týmové obrany a dařilo se nám zakončovat rychlé protiútoky. Vrátili jsme se do utkání a kluci cítili šanci na vítězství. Celou čtvrtou čtvrtinu jsme si udržovali 2–4bodové vedení, ale nedařilo se nám ho navýšit. Ačkoliv jsme stále vedli, tak v koncovce utkání nám chybělo štěstí a 3x nedoskočený míč soupeř nakonec proměnil za dva body a poslal zápas do prodloužení. Tam nám bohužel chyběly síly jak fyzicky, tak hlavně i mentálně. Po nádherném, odbojovaném zápase nám nezbývá než poblahopřát soupeři za lépe zvládnuté prodloužení a za výhru, na kterou si troufám říct, se opravdu nadřel.

BCM Olomouc 71 : 78 Jiskra Kyjov

Grunta – 21b, TH 9/3; Kaštil – 18b, TH 10/8; Turna – 11b, TH 9/3; Brož – 8b, TH 2/2; Kalita – 8b, TH 2/0; Čank – 3b, TH 2/1; Kalábek – 2b; Flaks, Očenášek a Hofhans – 0b