Zátěžová zkouška U13 proti Mohelnici

V prvním utkání v roce 2020 na nás čekal kvalitní soupeř z Mohelnice. Vůbec prvním překvapením sobotního dne bylo dostavení se hráčů, kteří se na tréninku objevují sice pravidelně (cca 0-1x týdně), ale i přesto velice sporadicky a nikdo neví, kdy se zrovna objeví. Bohužel u nich převládá spíše počet neomluvených tréninků než počet poctivě odmakaných tréninků. 

Náš basketbal připomínal spíše závodiště dostihových koňů, kteří spolu nechtěli moc spolupracovat. Jeden z pěti hráčů se rozhodl, vzal míč a snažil se ho propasírovat přes celé hřiště mezi pěti soupeři až do koše. Evidentně takové individuální akce neměly moc úspěchu. Kolektivní pojetí jakoby v sobotu neexistovalo v našem družstvu. Spoustu takových akcí končilo v rukách soupeře a ten nás trestal rychlými protiútoky. Problémem bylo i prosazení se 1v1 přes soupeřovu lepší obranu. Bohužel ve druhém poločase už naši hráči sklopily hlavy a bez jakéhokoliv většího zápalu pro souboj o míč si nechali sázet jeden koš za druhým, o čemž vypovídá i výsledné skóre.

Ani mírně zlepšený výkon ve druhém utkání nám nestačil na vyhranějšího soupeře, který opět trestal většinu naších naivních chyb rychlými protiútoky a s přehledem si dokráčel pro další vítězství. Stále je to zbavování se zodpovědnosti, spoléhání se na jednoho hráče, že to odehraje celé za mě, nedůrazné zakončení a další absolutně základní chyby, které nás srážejí na kolena v utkáních a brání nám se stát lepším týmem. Na druhou stranu to bylo velice cenné utkání, kdy se projevily úplně základní nedostatky našeho družstva, charaktery většiny hráčů když se prohrává a jejich další vlastnosti, které potom za pár let z hráče (ne)dělají top hráče! Máme na čem pracovat, tak hurá s chutí do toho :-)!

BCM : Mohelnice (28:102)

Pazdera 10, Keder 9, Galko 4, Sedlák 2, Broda Jakub 2, Janeček 1

BCM : Mohelnice (40:76)

Pazdera 11, Broda Jakub 6, Sedlák 6, Trefil 5, Keder 4, Bílek 2, Přindiš 2, Galko 2, Janeček 2