U15B doma nestačili na SAM Brno

V olomoucko-brněnském derby „B“ týmů domácí tentokráte na hosty ze SAM Brno nestačili. 

První utkání mělo do poločasu vyrovnaný průběh. Hosté šli sice po první čtvrtině do mírného vedení +3, ale povedenou sekvencí v druhé části – druhé kvarty, jsme se vrátili do hry a v poločase získali dvoubodové vedení. Bohužel se nám nadějný výsledek z první půle nepodařil udržet a stupňující tempo soupeře, zejména v obraně nás poslalo po 3Q do devítibodového deficitu. V poslední čtvrtině jsme se už horko těžko prosazovali proti dobré obraně soupeře a společně s naším nedůrazem na doskoku jsme vyfasovali první zápas porážku o 15 bodů. Výkon i přes prohru nebyl špatný, u některých jde vidět s přibývajícím počtem tréninků a zápasů v NRL výrazné zlepšení.

SK UP BCM Olomouc „B“ – SAM Brno „B“ 57:72 (12:15, 33:31, 43:52) 
Vyhlídal 16b – 2/3, Dočkal 11b – 1/3, Ševčík 10b – 2/2, Sadílek 8b – 0/1, Očenášek 6b – 2/4, Myšák 2b, Krátký 2b, Nevřiva 2b, Kráčmar 2b.

V druhém utkání jsme opět nezahájili zle. V první čtvrtině jsme se soupeře ve vysokém tempu zápasu drželi. Skóre se přelévalo stylem koš za koš a naším lepším odstavováním na obranném doskoku jsme byli schopni zamezit soupeři v získávání druhých šancí k zakončení. Ve druhé čtvrtině jsme však výrazně polevili na obranné polovině a po zranění dvou  hráčů v této části jsme byli nuceni jíti do rotace pouhých 7 hráčů, což bylo pro utkání klíčové. Soupeř nás od té doby válcoval, přeběhal a do konce zápasu pouze navyšoval náskok. Zaslouženě zvítězil rozdílem 38 bodů.

SK UP BCM Olomouc „B“ – SAM Brno „B“ 38:76 (17:20, 28:45, 32:60)
Dočkal 15b – 3/9, Krátký 8b, Kráčmar 6b, Vyhlídal 4b, Sadílek 3b – 1/2, Ševčík 2b, Myšák 2b, Nevřiva, Očenášek.

Z dvojutkání zůstávají doma 2  body za dvě porážky. I přes vyšší rozdíl ve skóre jde vidět, že kluci kteří v NRL soutěži pravidelně nastupují získávají cenné herní zkušenosti a je na nich vidět progress. Zejména pak ostrostřelec Dočky, který se i tento víkend blýskl bodově, Honza Saďa který po jeho letošní premiéře na basketbalových palubovkách jde s každým zápasem nahoru, Kraťas se Ševou, kteří pravidelně táhnou družstvo a makají na každém tréninku. Za zmínku rozhodně stojí i Kráčmo zásobující spoluhráče asistencemi nebo zlepšující se Ondra Wizi kdy krom „chasedownů“ ve výšinách, dokáže už i lépe číst hru a spolehlivě zakončit anebo Teo, který i přes lehčí nedostatky v obraně získal o víkendu 2 útočné doskoky a připsal letošní první body.

Všechna čest i mohykánům, kteří s námi hrají pravidelně, ale vinou nemocí se tentokráte nemohli zúčastnit. Škoda jen že někteří další, kteří by mohli získávat herní zkušenosti a minuty na hřišti nejeví o tuto možnost výraznější zájem a nutí nás jezdit v 8-9 lidech, což pro kluky rozhodně není jednoduché.