U15B zahájili Nadregionální soutěž v Brně

Své jihomoravské putování zahájili chlapci z U15B proti B-týmu SAM Brno. 

V prvním utkání se nám nedařilo zachytávat rychlé protiútoky domácích a poměrně snadno jsme jim umožnili již v první čtvrtině jít do bodového trháku. Po zbytek zápasu jsme již rozdíl ve skóre udržovali, avšak dotáhnout se či se přiblížit se nám nepovedlo a první zápas NRL U15 jsme tak rozdílem 15 bodů.
SAM Brno „B“ – SK UP Olomouc „B“ 71:56 (26:11, 39:25, 59:43)

Do druhého zápasu jsme již vstoupili o poznání lépe. Byli jsme se soupeřem schopni držet krok, zejména pak na útočné polovině se nám dařilo hrát rychle a efektivně. Do poločasu nám soupeř odskočil do 8-bodového vedení, avšak vzepětím sil ve 3. a 4. kvartě, se nám podařilo dotáhnout. Ve vyrovnané koncovce jsme šňůrou 8 bodů a výbornou obranou v závěru dokázali skóre obrátit a z druhého měření sil si odvezli 2 body.
SAM Brno „B“ – SK UP Olomouc „B“ 75:79 (21:17, 45:37, 63:59)

Na všech hráčích byla vidět chuť a odhodlání, zejména pak v druhém zápase kdy předvedli při obratu srdce válečníků a zodpovědnou defenzívou překlopili misky vah na svou stranu. Prezentovali jsme se rychlým basketbalem, o což nám jde, a na hráčích jde vidět velký pokrok, který přes prázdniny a během září udělali.