Odlesky BCM v Národním domě a PD na ME

Vyhlašování Basketbalisty roku v pátek 9. srpna 2019 v nádherné budově Národního domu na Vinohradech (záznam jde v sobotu 17.8. po utkání Německo – ČR) bylo slavnostním zakončením veleúspěšného roku a sezóny českého basketbalu. Výsledky vyhlašování veškerých kategorií a hvězdná jména není třeba opakovat. Příjemné bylo vidět ozvěny našeho BCM na pódiu.

Nejlepším hráčem „3×3“ v kategorii mužů se stal Ondřej Dygrýn, původem z Humpolce, který u nás válel v dorostu v týmu 83 a 84 spolu s dalšími nadějnými a úspěšnými hráči. Bendžo, hlavně se teď pořádně dej dohromady, než zase vyrazíš do světa se bít pod koši.

Cenu za nelepší mužský tým roku přebíral kapitán národního týmu ČR Pavel Pumprla. Představitel týmu 86 po příchodu ze Zábřeha/Mohelnice pokračoval od nás dále do ligy a do Evropy. Po Láďovi Sokolovském se stal dalším dlouholetým kapitánem „nároďáku“ spojeným s působením v BCM. Klukům držíme palce na dalších přípravných turnajích teď o víkendu v Hamburku a pak v J. Korei, aby se od dalšího víkendu ukázali v co nejlepší formě na svátku basketbalu na MS v Číně.

U „PD“ se v tomto případě nejedná o nezapomenutelnou podkošovou legendu SK UP, „prej-doktora“ Davida Folprechta, ale o mnohem mladšího hráče BCM, Pavla Dohnala, který se s týmem U16 snaží v těchto dnech na ME sk. B v Podgorici, Monte Negro, probojovat do elitní sk. A. I vy můžete držet hráči s číslem 99 a celému týmu palce na youtube.FIBA, či rovnou linkem z webu ČBF.