Změna revíru – U11 na 3. místě v Brně. A nebyla to nuda.

Dvakrát proti Brnu. JBC po vystoupení na ostravském mistrovství republiky a domácí Skokani, oba týmy nad naše možnosti díky basketbalovějšímu projevu a hlavně, pořád se toho nedokážeme zbavit, větší ukázněnosti a zaměřenosti na basketbal. Už se sice na lavičce a nebližším okolí nerdousíme, neokopáváme a většinou na ní i chvíli vydržíme sedět, ovšem k mentálnímu pohlcení hrou a sledování spoluhráčů i soupeřů máme prostě ještě moc daleko. Také nám schází desítky a desítky hodin tréninku, které nám za dva roky protekly mezi prsty kvůli pokecávání, pošťuchování a také různým absencím. Je složité chtít předvést 100% dvojtakt pod tlakem a v nervozitě, když na tréninku si ho jen tak hala-bala nastřelím na desku bez zaměření, nebo chtít najednou bránit, když během sezóny bránění jen tak stínuji. To nakonec bylo hodně znát i v doplňkových soutěžích (výborně, pořadatelé!), kde jsme většinou zaostávali v přesnosti provedení i v rychlosti zakončení.

Nebyl to propadák, v určitých fázích jsme byli schopni držet krok výšenou bojovností, avšak ta sama je spolu s kondicí jen nezbytným základem. Podobný turnaj bychom potřebovali absolvovat každý týden. Domácím poděkování za pozvání a příjemnou atmosféru dětského soutěžení. Pro nás dobrá konfrontace s týmy mimo svůj revír malé střední Moravy. Daleko za ní totiž začíná basketbal.

Většina týmu s rodiči a sourozenci pak ještě prošla okružní procházkou „štatlem“, co je nového na hlavní trase od Zelňáku, nahoru na Petrov s „čučkou“ z teras na město, dolů k radnici na draka a přes Svoboďák k Ústavnímu soudu a soše Jošta Lucemburského. Něco do břicha a na smlsnutí, tedy výlet, jak má být.

Konečné pořadí: 1. JBC Brno, 2. Skokani Brno, 3. SKUP BCM Olomouc

G1, SKUP BCM Olomouc : JBC Brno                                    37: 59 (10:23, 14:7, 5:20, 8:9)

Body: Keder 16-2/0, Šaradín 8-6/4, Štýbnar 4, Přindiš 2-2/0, Galko, Kupka, Schindler 2, Sikora 1-1/0, Balcárek, Broda Jk, Dráč, Jašek, Krumnikl, Mlčoch, Neduchal, Šmérek a Trefil 0.      TH 11/4 = 36%  F- = 17

Vlastní chyby z neovládání míče, potíže na přihrávce, slabá účinnost zakončování, a zejména potíže v osobním bránění jednoho, vlastního hráče. To byly, resp. jsou naše Achilovy paty. Obrázek by pak byl býval vypadal jinak, na to se však nehraje.

G2, Skokani Brno : SKUP BCM Olomouc                            58 : 39 (12:8, 19:6, 13:18, 15:9)

Body: Keder 8-4/0, Schindler 6, Dráč, Neduchal, Trefil 4, Balcárek 3-2/1, Galko, Kupka, Mlčoch, Přindiš, Sikora 2, Šaradín 0-2/0, Broda Jk, Jašek, Krumnikl, Šmérek a Štýbnar 0.       TH 8/1 = 13%     F- = 10

Chystali jsme se na výhru proti unavenějšímu soupeři, který oproti nám nastupoval bez přestávky hned k dalšímu zápasu. Ovšem ouha, zřejmě poctivě vyjedené krabice se svačinami podpořené pytlíky brambůrek a křupek nafedrované příjemnými palačinkami z bufetu udělaly své. Řekněte, dá se tomu odolat? Vstup do zápasu ve formě arktického permafrostu, bez obrany s udivenými pohledy, že nám ujíždí vlak, a okamžité vedení Skokanů, které ještě navýšili proti vystoupení naší hvězdné pěchoty ve 2. kvartě. Pak už jen občasné ostrůvky odporu bojovaly o čest, ne už o reálnou možnost zvrátit výsledek.