ZŠ Heyrovského 3. rok za sebou postoupila do hlavní části Juniorské NBA!

 Chlapci a děvčata ze ZŠ Heyrovského v Ostravě stvrdili postup do základní části Jr. NBA a zakončili tak kvalifikační kolo s bilancí 4 vítězství a 1 porážky. Vybojovali si tím účast na každoročním draftu v Praze, kde jim ambasador soutěže přidělí jedno z družstev severoamerické NBA. Čí dresy budou oblékat a za koho bude banda z Heyráku v juniorské NBA hrát, se dozvíme na přelomu září/října kdy se draft uskuteční. Následující školní rok se pak odehrají kola základní části.  Omlazené družstvo se pokusí navázat na úspěchy z předešlých ročníků, kdy Heyrák dokázal dojít dvakrát po sobě až do Final Four, ze kterých v obou ročnících dovezl bronzové medaile. Budeme držet palce!

Tým ZŠ Heyrovského: Jakub Šuranský, Marek Ziegler, Adam Bláha, Max Pikal, Andej Ilavský, Jan Šulík, David Grigárek, Jiří Fiurášek, Jiří Štýbnar, Jakub Galko, Matias Sikora, Eliška Gavendová, Rozálie Pazderová, Kateřina Kyselá, Andrea Zankelová.

  • Krom dětí je nutno poděkovat a poblahopřát i vedoucí družstva Janě Kratinové a všem trenérům BCM, kteří se na akci podílí. Mimo jiné všichni kluci účastnící se  všech třech dosavadních ročníků prošli sportovní přípravkou na ZŠ Heyrovského pod vedením trenéra Kryštof Skuly. Probíhá i letos, každé pondělí od 14 do 15 hodin v tělocvičně školy.