U12 zvládli všechna 4 zahřívací kola

 4 zápasy během týdne mají za sebou kluci z U12. Poměřili se nejprve s namixovaným družstvem Basketu Olomouc a v neděli zajeli vykrást hnízdečko k Orlům do Prostějova.

O konečné skóre opravdu nešlo, naším hlavním úkolem bylo zopakovat si ve hře se soupeřem probranou „látku“. Přidali jsme pár pravidel v obraně a útoku a především zapojili hráče, kterým herní vytížení chybí.

Proti Basketu Olomouc to byla hra na jeden koš, třebaže přednostní minuty u nás dostávali nováčci a mladší hráči. Bohužel pro nás soupeř příliš toho basketbalového ani tentokrát nenabídl, takže našim úkolem bylo poprat se hlavně s malou tělocvičnou a „spacingem“, který nám dělá obrovské problémy. Zatím si více na hřišti překážíme, než abychom si svým pohybem řekli o míč nebo naopak uvolnili prostor spoluhráči.

Prostějově jsme se snažili o aktivní obranu klíčových hráčů, kteří nás v prvním utkání ještě sem tam klovali, ale ve druhém už se jim létat moc nechtělo a vyklidili nám nebe pro své nálety. Za pochvalu určitě stojí několik dobrých protiútoků „na jeden dotek“ a konečně i správné obranné postavení SOUPEŘ – MÍČ – KOŠ.

Basket Olomouc – BCM Olomouc 2:121, 6:132

Orli Prostějov – BCM Olomouc 14:75, 11:92