U11 v PR tak i tak, nějak-někam-někomu, ale s posunem

 Zůstaňme skromní. Před měsícem na stejném místě a ve zkráceném formátu jsme dostali „nabančeno“ o 40 fíků, teď se nám neplánovaně podařilo už jednu viktorku odvézt. Příjemné zjištění. Ještě příjemnější je, že se nám podařilo několik malých, o to důležitějších výher,které jdou nad rámec zápasu a pro budoucí vývoj souboru jsou podstatnější.

G1, TBS Přerov : UP-BCM Olomouc                         38 : 41 (11:14, 8:4, 13:7, 6:16)

Body: Sikora 9-TH 2/1, Schindler 8, Trefil 6-2/0, Balcárek 6, Neduchal 4-2/0, Mlčoch 2-2/2, Fiala, Kupka, Nevrlý 2, Daneček, Dráč, Gregor, Jašek, Matějka a Šmérek 0. TH 8/3 = 38 %             F- 11

G2, TBS Přerov : UP-BCM Olomouc                         70 : 43 (16:16, 19:9, 18:10, 17:8)

Body: Trefil 10-2/0, Neduchal 8, Sikora 6, Mlčoch 4-2/0, Fiala, Gregor 4, Balcárek, Matějka, Nevrlý 2, Schindler 1-2/1, Daneček, Dráč, Jašek, Kupka a Šmérek 0. TH 6/1 = 17 %             F- 18

Malými milníčky na cestě vzhůru se jevilo, že jsme poprvé s minimální dopomocí zvládli kompletní rozcvičení v blocích a pořadí cviků, jak se učíme – dobře Niko a Nedu. První náš hráč proměnil oba trestné hody (Mlči), tedy 100 %. Kluci dokázali úplně obrátit vývoj a stupňovaným tlakem v poslední čtvrtině utkání přetáhnout na svou stranu. A asi největší ocenění zasloužilo, že na utkání byli všichni na místě včas a nachystaní, ať už dojížděli z lesů Náměště, tundry Doloplaz, nebo nočního Krakowa.  Že jsme byli na ploše historické Sokolovny, než se seskládali domácí, nám nakonec v nemalé míře pomohlo dojít s favoritem až do koncovky a zde ho udolat.

G1 pomohlo, že se postupně probudili i sváteční, resp. náladoví střelci Filda Balci a Steve Sato Schindy a SSN (skromný snajper Nedýchal). Tom Mlči nás namlsal dvěma proměněnými TH a Tréfa přes potíže s F- a ovládáním vlastních emocí („…on si mě ten rozhodčí vybral a chce mě vyloučit!“) možná zjistil, že se dá hrát i se 4F- a hlavně až do úspěšného konce! Když pak v nervy drásající koncovce Fanda Turista zablokoval poslední pokus domácích, šlo se slavit.

G2 si nás 3 dovednostně a tělesně vyspělejší kovbojové povodili jak slepé koně a pokropili nás 15, 18 a 21 body, tedy 54 z celkových 70 celého týmu Přerova. My jim jen dětsky „chlemtali“ veškerá přehození a zadovky a zároveň nestačili dorovnávat výškové a váhové rozdíly. Na víc jsme, dlužno přiznat, neměli. K tomu jsme sami dostávali Přerov na koně. Chyběl nejlepší hráč minulého utkání proti Zlínu, PéKá. Po neustálém napomínání byl z utkání vykázán, takže včetně Šumperka to zatím lavička/tribuna má 1:2. Siki musel, bohužel skoro jako pravidlo, počkat se zatamponovaným nosem, než se mu zastaví červená, a pak, frajer, šel znovu s velkou energií na „plac“. A byl výborný! Celkově byly veliké výkyvy mezi výkony v utkáních tzv. hlavních hráčů, co teprve ti další… Celkově však spokojenost! Mladí Štěpán Gregor a Kuba Daneček se vzhledem ke svým herním a fyzickým možnostem  neztratili.

Jdeme dál. Další velká kapitola učiva ke zvládnutí před námi, která nás zásadně limituje, je PŘIHRÁVKA. Tu nelze pouze odhodit NĚJAK, ale musí směřovat NĚKAM a nadto ještě přímo NĚKOMU, ideálně lépe postavenému. Přihrávka pro zakončení do koše, tzv. asistence, patří k významný sledovaným ukazatelům hry a dobrý „asistent“ je pro tým k nezaplacení. I proto můžu naše kluky pochválit, že se už pár opravdových asistencí i se zakončením v utkáních vyskytlo. Radost pak pohledět, když jde míč z ruky do ruky, soupeř nestačí na ťukec reagovat a zůstává jen zasunout.