I přes nemálo komplikací vybojovali U12 dvě těsná vítězství v Kroměříži

   Kroměříž – BCM 46:52, 68:69

Byl to náročný celý týden pro většinu hráčů kategorie U12. Někteří absolvovali utkání v Kroměříži už před týdnem s U13, jiní odehráli v týdnu přátelské utkání s U11 a nemalá skupina našich hráčů si ještě ve čtvrtek zopakovala rok starý bronzový úspěch v JrNBA! V pátek menší regenerace a sobota už zase v tělocvičně v Kroměříži. A bylo poznat, že už je toho hodně!

Oba zápasy si byly velmi podobné. Kroměříž hrála velmi dobře a bojovně v obraně, my jsme naopak byli malinko efektivnější v proměňování jasných „šoupáků“ a ve druhém utkání především v trestných hodech (16/11), první utkání 27/6!!!

Klobouk dolů si zaslouží Honza Broda, který nenechal tým na holičkách, dojel ještě během prvního utkání a dodal ostatním spoluhráčům klid při rozehrávání. Stejně tak mohl zůstat doma Tom Flaks, který zdravotně nalomený vzal kecky s dresem a dokud to šlo, tak hrál na 100% a byl jedním z klíčových hráčů zápasu. Žolíkem se ale stal někdo úplně jiný a to Michal Trefil. Ve druhém utkání ve 3Q právě díky jeho aktivní obraně, vstřeleným 8 bodům a přehledu na hřišti jsme šli do trháku na 11 bodů. Poslední Q už připomínala více chaotické bláznění a pobíhání po hřišti bez změny rytmu, bez obrany hlavního skórera soupeře. Ten nám tam za 8 min nasypal 12 bodů a jen se štěstím pro nás neproměnil závěrečný TH.

 

Celkově jsou tato vítězství velmi cenná. Výhry na hřišti takových soupeřů se nerodí každý den a především díky těmto utkáním můžeme zase jít basketbalově nahoru.