Sobotní dvojička U13 s Lipníkem vítězně

Družstvo U13 o víkendu odehrálo svá první soutěžní utkání v letošní sezóně. Soupeřem jim byl tým z Lipníka nad Bečvou.  V téměř kompletní sestavě i s dvěma náhradníky jsme po poctivé přípravě a 9 přátelských špílech, vykročili do sezóny správnou nohou.

První utkání jsme zahájili šňůrou 10:0. Potom již soupeř srovnal krok a zejména na doskoku pod oběma koši nám činil problémy. V obraně špatně řešené přehozy a nedůraz při braní na záda drželi Lipník na dostřel. Druhá kvarta byla z naší strany více bojovnější.  Po změně stran jsme zrychlili hru a zpřesnili zakončení. I v obraně to již šlapalo o něco lépe než v 1 čtvrtině. Bodová přestřelka v poslední části hry doklepla první vítězství. I přes vysokou výhru, pocit z prvního matche nic moc. Příliš mnoho driblinku, protiútok furt středem a nebereme na záda.

g.1: SK UP BCM Olomouc – BK Lipník nad Bečvou 97:30 (22:8, 43:14, 69:20)                        TH: 9/16

Selucký 15b 3/4, Pazdera 12b 1/2, Ševčík 12b, Očenášek 8b, Bouzek 8b, Flaks 8b, Němec 7b 3/4, Kráčmar 6b, Kaštil 6b 2/4, Broda 4b, Hrnčíř 4b,Čank 4b, Vojtko 2b 0/2, Strebkov 2b, Viravec, Kalita, Krátký.

Do druhého utkání jsme vlétli v o poznání vyšším tempu. Přitvrdili v obraně, snížili počet driblinků a zrychlili přechod. Rozběhali nohy, půjčili si míč a konečně i správně vyběhli RP. Chuť hýbat se, uvolnit se pro míč či narazit si hoď a běž, byli v druhém utkání klíčové prvky. Oproti prvnímu zápasu připomínající místy zpomalenou patlanici, se hra změnila v poměrně svižný i místy pohledný minibasketbal. Díky širší rotaci hráčů jsme měli ve výsledku více fyzických sil a soupeře uběhali. Stále by se dali najít nedostatky, zejména zbrklé dalekonosné střely přes hráče bychom mohli řešit nájezdem pod skákajícího obránce, případně vyhodnotit lépe. Touha dát si koš místo asistence lépe postavenému spoluhráči byla též v některých případech na škodu. Ale…odmakáno, odběháno, kvituju, good job!

 g.2: SK UP BCM Olomouc – BK Lipník nad Bečvou 99:29 (31:2, 57:11, 77:19)                               TH: 3/5

Kráčmar 12b 1/1,  Flaks 12b, Ševčík 10b, Němec 10b, Selucký 8b 0/2, Čank 8b, Vojtko 6b, Očenášek 6b, Broda 6b, Kaštil 4b 2/2, Bouzek 4b, Hrnčíř 4b, Strebkov 2b, Viravec 2b, Pazdera 2, Krátký, Kalita.

Individuálně vypíchnout lze opět Ríšu Seluckého za bojovnost, která je příkladná. I s emocemi, které do sportu patří. Velmi dobře se uvedli Marťas Kráčmar a Marťas Vojtko, kteří rozdávali míč a připravili spoustu šancí pro své spoluhráče. Pavel Kaštil výborně pracoval v obraně, hlavně ve druhém utkání kdy na vyšším soupeři poctivě dřel a nenechával mu pod košem příliš prostoru.  Střelecky spadlo Vojtovi Ševčíkovi. Slušně v útoku šlapali i mladší 07ky, 08ky. Celkově družstvo předvedlo v druhém zápase zlepšený výkon.

Je třeba smeknout před soupeřem z Lipníka. Tým složený letos již pouze z kluků, přijel v okleštěné sestavě i s chlapci, kteří hráli svá vůbec první utkání. Bojovali a rvali se, svým rychlým vyhozením trápili obranu domácích. Předvedli výkon, za který se vůbec nemusí stydět a i přes vysoké skóre na tabuli jsou i oni, víkendovými vítězi. Poskládat basketbalový mančaft ve městě 10x menším než je Olomouc rozhodně není jednoduché, á propós čistě chlapecký. Basketbal ve městě na řece Bečvě táhne, proto určitě stojí za to pracovat s mládeží a sbírat cenné zkušenosti s lepšími celky. Porážky jsou cestou k vítězství a vytváří prostor ke zlepšení. Na to musíme myslet i my, když vyjedeme za kopečky naší nížiny postavit se tváří v tvář lepším soupeřům. Proto nelenit. Boty, míč, švihadlo a jdeme makat! Máme na čem pracovat…