Různé chutě perníku na turnaji v Pardubicích

   Ne že bychom sjížděli lajny na cestě k závislosti, chraň bůh, avšak ten pardubický se špetkou zázvoru a čokoládovou polevou nám na prvním velkém turnaji mezi sobě rovnými chutnal mdle a suše předvedenými výkony, více však chováním hráčů a jejich pojetím zájezdu. Měl to být sport a k tomu zábava, zatímco v hlavách našich borců to bylo dost obráceně.

Turnaj jsme využili i pracovně k prvním týmovým volbám kapitána a asistenta. Jejich kredit byl lehce rozmělněn skutečností, že třetina hráčů nebyla schopna na lísteček napsat dvě jména, leč i k demokracii nutno dojít postupně. A tak historicky prvním kapitánem týmu roč.2008,09 se stal Niko Nevrlý, zástupcem/ asistentem kapitána Luke Neduchal ve 2.kole proti Stevovi Schindlerovi.

G1, BCM Olomouc : Sokol Dubeč               28:31

Naše první utkání a hned nejvyrovnanější zápas mezi skupinou průměrně silných soupeřů. Tři body reprezentují minimální rozdíl, nevyjádří ovšem naše začátečnické nedostatky v osobním bránění „všichni-každého-a-nikdo-nikoho“, neproměňované střely a jednoho dominantnějšího „hard2catch“ dribléra u soupeřů, který nám nasypal 2/3 bodů.

G2, BC Vysočina : BCM Olomouc              55:23

Zkušenější, vyhranější soupeři z Jihlavy, kteří už o sobě herně věděli, uměli si posunout míč bez okamžité ztráty, tím pádem měl více příležitostí ke střelbě a skórování z nájezdu 1/0. U nás to bylo prakticky přesně opačně. Přesto – klobouk dolů, bojovnost a energie nás držela v poločase na pěkných 20:14. Pak obě naše pětky odpadly na těle i na duchu…

G3, SŠB Pardubice : BCM Olomouc           46:18

Mix děvčat a chlapců domácí Studánky Pbice na úrovni Jihlavy byl nad naše síly hlavně tím, že zapojoval všech pět lidí aktuálně na kurtu. My jsme byli někde na tripu, možná z toho perníku, a dva hráči těžko pěti mohou vzdorovat. Zbylí pozorovali hvězdy, upravovali si pěšinky, dokousávali pěkná sousta kolem nehtových lůžek, anebo v lepším případě kopírovali pohyb míče jako snooker koule o buzér kulečníkového stolu.

G4, BCM Olomouc : Loko Liberec            46:5

Děvčata z Reichenbergu na tom s herními zkušenostmi byla zhruba jako my před rokem, tudíž rozdíl se musel projevit. Borci si mohli připsali (jedinou) výhru na turnaji oslavenou jako buzzer beater v poslední sekundě finálového utkání Euroligy. No, dejme tomu, respekt k soupeři se však také nosí a počítá, pánové.

G5, BK Vyškov : BCM Olomouc               62:32

Asi naše nejlepší utkání bez ohledu na „třicku“ na tabuli proti. Nasazení, energie, dokonce úseky s několikerým skórováním za sebou po tlaku na soupeře. Ten byl však pořád mnohem basketbalovější a bez hrozivých propadů v obraně jako u našich „hvězdářů“.

G6, BŠ Praha : BCM Olomouc                  46:38

Nebýt první čtvrtiny se šíleným propadem v reakci na míč – good morning, sweethearts – a při pokrývání hráček, které si naší obranou vykračovaly jako doma na Václaváku, mohla přijít druhá výhra. Takto si několik vyhranějších jednotlivkyň náskok pohlídalo a na šňůru našich bodů vždy dokázalo najít odpověď.

Pořadatelé vybrali a ocenili individuální cenou Michala Trefila a Lukáše Neduchala, trenér k nim ještě přidal Nikolu Nevrlého.